• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Elfsteden Roeimarathon 2017

Kaart wordt geladen...

26.05.2017 - 27.05.2017
Hele dag

Roeivereniging Wetterwille Leeuwarden

Binne


Beschrijving

Start, finish en organisatie ligt bij de roeivereniging in Leeuwarden. De tocht start op vrijdag om 20.00 uur en men moet zaterdag voor 20.00 binnen zijn om een officieel elfstedenkruisje te bemachtigen.

De Elfsteden Roei Marathon (ERM) is een roeitocht langs de Friese elf steden die wordt georganiseerd door roeivereniging “Wetterwille” in Leeuwarden. Ook voor geoefende roeiers is het een zware tocht met start en finish in Leeuwarden. Totale afstand 208 km. Er wordt geroeid in een C2 in estafetteverband door 4 ploegjes van drie. Maximaal mogen per boot 12 roeiers meedoen. De tocht moet binnen 24 uur worden volbracht. De start is ’s avonds om 20.00 uur en er wordt ’s nachts doorgeroeid. Een goede conditie en voorbereiding is vereist. De beloning is een fantastische ervaring met veel voldoening en een elfstedenkruisje (als je op tijd binnen bent). Wij roeien met de Watersnuffel.

Zie ook dit bericht over de ERM van 2016!

Aanmelden als roeier
Om mee te mogen doen aan de ERM moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Je moet beschikken over een goede basisconditie.
  • Je moet 1 tot 1,5 uur lang 10 km per uur in een C2x+ boot kunnen roeien (naar de sluis bij Koekange en terug).
  • Je moet op het moment van de tocht beschikken over de certificaten w-stuur/BRS en scull 1.
  • Je moet op het moment van de tocht d.m.v. toertochten of marathons stuurervaring opgedaan hebben.
  • Je moet voldoende fit zijn om snel in en uit de boot te kunnen stappen.
  • Je moet zoveel mogelijk bij de bijeenkomsten (dat zijn er zo’n 3) aanwezig zijn.
  • Als ploeg moet je van tevoren samenkomen om de trajecten te bespreken en samen te oefenen.
  • Je moet je te sturen routes zeer goed bestuderen, ondanks dat we weer voor GPS tijdens de tocht willen zorgen.

Aanmelden als chauffeur
Je hebt als chauffeur de verantwoordelijkheid de roeiers op tijd op de juiste wisselplek af te zetten en bent dus zeker onderdeel van het team (je ontvangt alleen helaas geen kruisje). Een paar weken voor de tocht wordt er met de chauffeurs een ronde door Friesland gemaakt om de wisselplaatsen te bekijken. Hierbij worden ook de eventuele alternatieve opties besproken, want als tijdens de tocht blijkt dat een wisselplaats te druk is, moet worden uitgeweken. Voor 1 boot hebben we in totaal 4 chauffeurs nodig. Als chauffeur hoef je geen lid van de vereniging te zijn. Bij de wisselplaatsen moet je alleen de boot naar de kant trekken met een pikhaak, de boot vast houden en als de roeiers er in zitten de boot afduwen met de pikhaak. Je kunt als chauffeur ook kijken of je het volgend jaar als roeier mee zou willen doen. Als iemand buiten de vereniging zich als chauffeur aan wil melden, doe dit dan via een lid tegelijk met je eigen aanmelding. Lees bij het evenement hoe je dat doet. Voor de chauffeurs is het een minstens zo unieke belevenis!

Vraag je partner, vader, moeder, vriend, vriendin, broer, zus, zoon, dochter etc. dus gerust om dit unieke evenement te chauffeuren! Wil je iemand buiten de vereniging als chauffeur aanmelden? Vermeld zijn/haar naam dan in het opmerkingen veld bij je aanmelding.

Net als voorgaande jaar willen we gebruik maken van track & trace (zodat wij en thuisblijvers de boot kunnen volgen) en GPS aan boord (voor de stuur om de route te zien). Dat laatste neemt niet weg dat je je te sturen traject goed uit je hoofd moet leren.

De beloning is een onvergetelijke ervaring met veel voldoening en een elfstedenkruisje (als je op tijd binnen bent). Het draait om teamspirit, samenwerking, gezelligheid, adembenemend mooie natuur (met zonsopgang), discipline, adrenaline, het wij-gevoel, emoties, weinig slaap en je helemaal kapot roeien tot je letterlijk niet meer op je benen kunt staan. Het is lastig in woorden uit te drukken als je het nog niet meegemaakt hebt en het klinkt misschien dramatisch, maar je hebt het er echt allemaal voor over! Overigens, het weinig slapen merk je pas als het hele evenement achter de rug is. Tijdens de tocht heb je zoveel adrenaline in je lijf dat je van weinig slaap echt geen last hebt. Als het achter de rug is ben je zeker weten ook besmet met het ERM-virus! Het is echt iets unieks!

Deelnemers
Deelnemerslijst is zichtbaar als je ingelogd bent.

Plaatsen
Max. plaatsen 58 (Toertocht/marathon: dit is incl 4 reserveplaatsen)
Gereserveerde plaatsen: 28
Beschikbare plaatsen 30 (Toertocht/marathon: als hier 1, 2, 3 of 4 staat betreffen het reserveplaatsen)
Inschrijven
Inschrijving start op
Inschrijving sluit op: 31-12-2016 0:00

Er kunnen geen inschrijvingen meer worden geplaatst voor dit evenement.