• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Skiffshow 1 juli 2017

Afgelopen zaterdag hebben we weer de jaarlijkse skiff-show gehad. Dit jaar met een extra onderdeel, skiff vaardigheid. Deelnemers moesten een klein parcours varen en wat opdrachten uitvoeren, zoals een stukje strijken, even hard roeien, T-shirt uittrekken en een balletje uit het water vissen.

Ook een aantal nieuwe en aspirant-leden hebben zich aan dit onderdeel gewaagd! Dat was heel moedig. Ook maakte een enkeling van de gelegenheid gebruik om weer eens, na lange tijd, in de skiff te stappen. Al met al was dit nieuwe onderdeel geslaagd.

Vervolgens werden er door de jeugd, Thijs en Anne capriolen uitgehaald in de skiff, zoals staan en wat dacht u van wisselen van skiff op het water? Een hele toer, maar het lukte.

Afgesloten werd met het omslaan en zie-er-maar-weer-in-te komen. De meesten hebben er toch veel blauwe plekken aan overgehouden. Dit keer is ook geoefend met inde skiff komen, met hulp van een maatje in een 2de skiff. Deze gaat langszij liggen en houd de rigger, samen die van de eigen boot vast, zodat de drenkeling het wat makkelijker heeft om er weer in te klauteren. Maar ook dan is het nog een hele toer om er weer in te komen.

Marchien, na enige pogingen toch weer in de boot geklommen, dacht, ik kan ook wel even gaan staan. Dat is de roeicommissie niet ontgaan en heeft besloten dit met het skiff-3 certificaat te belonen. Marchien gefeliciteerd!

Friso was er weer om foto’s te maken en Jeppe heeft er ook een paar gemaakt. Ze zijn te bewonderen op de site.

 

Jeanette