• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

24 Elfsteden kruisjes

Beste roeiers,

Bij Elfstedentocht denk je altijd aan barre weersomstandigheden, zoals de hel van 1963, waar schaatsers soms met bevroren ledematen over de finish kwamen.

De Elfsteden roeimarathon, waar je met maximaal 12 roeiers binnen 24 uur de 210 kilometer moet hebben geroeid, kende dit jaar ook “barre weersomstandigheden” voor onze roeiers. De temperatuur lag om en nabij de 28 graden overdag, waardoor de vermoeide spieren het hard te verduren kregen. Er was al een avond en een nacht geroeid, de vermoeidheid was er al in lichte mate en daar wachtte nog bijna 100 km roeien in de brandende zon vandaag.

HRV De Compagnie deed dit jaar met 2 boten mee aan de Elfstedentocht. De bemanning bestond uit ervaren roeiers, maar ook uit roeiers die slechts een jaar les hadden gehad of zelfs nog maar 5 maanden! Maar alle 24 roeiers van HRV De Compagnie hebben hun kruisje gehaald!

De Rombout heeft een tijd neergezet van 21.24.57 en de bemanning van De Watersnuffel deed er 21 uur, 53 minuten en 59 sec over. In 2015 hebben we ook al eens met 2 boten deelgenomen, toen waren er ook barre weersomstandigheden maar dan in de vorm van stevige wind (tegen). Toen was een boot niet binnen de 24 uur binnen. Maar nu dus voor het eerst in de geschiedenis van HRV De Compagnie zijn er 2 boten op tijd gefinished. Van harte proficiat allemaal!!

De eerste foto’s staan al op de fotopagina. Meer volgen.