• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

4 ploegen van de Compagnie naar de Twentse Winter Wedstrijden in Hengelo

Echt Winterwedstrijden!

Zondag 14 februari. Valentijnsdag. En ook de dag van de Twentse Winterwedstrijden. Echt winter voor de verandering, want na veel natte en te warme dagen was het ineens weer koud en reden we zondagochtend half acht weg naar Hengelo in een natte-sneeuwbui. En voorbij Dedemsvaart bleef de sneeuw zelfs liggen, oei, glad. Maar achter Almelo was het alweer half negen, meer licht, iets boven nul en sneeuwvrij. Gelukkig was de beloofde harde wind uitgebleven, zodat de gevoelstemperatuur voor de vieren die al om 10 uur van start gingen wel meeviel. Een groot veld dus toch wel lang dobberen voor de start, brrr. Ploeg Ralph (Prachtlibel) en ploeg Jurgen (Speerwater) gingen van start in een veld van acht dubbelvieren. De Speerwater werd al vrij snel ingehaald door de vier van Tubantia, die ploeg bleek op het thuiswater de snelste, ze wonnen in 16:37. Ploeg Jurgen werd keurig vierde in 17:23, op 6 seconden gevolgd door Isala en ploeg Ralph, kennelijk zat er nog een tiende seconde tussen, dat zien we niet in de uitslag, alleen in de stand.

In het tweede blok om 12 uur roeiden Fred en Binne in de Oriëntlibel en Alfred en Martin in een gehuurde dubbeltwee van Tubantia. De winnaar van de 15 dubbeltweeploegen was dik sneller dan de vieren: 15:33. Daar achter een hele tijd niets en dan een blokje van vier binnen 4 seconden. Binne en Fred werden vierde in 17:04, ook sneller dan onze vieren dus. Alfred en Martin werden 13e in 19:41.

Een goede wedstrijd om weer in het ritme te komen. Op naar de volgende. En dank aan stuurvrouwen Joke en Marchien. En na de Vechtrace en de ERM merkten we ook in Hengelo: bij zo’n evenement zit de kantine altijd vol! We weten dus waarvoor we nu aan het timmeren zijn.

Momenteel zijn er diverse ploegen zich aan het voorbereiden op de HEAD of the River in Amsterdam op 19 en 20 maart. Dit één van de grootste wedstrijden in Nederland en erg goed te volgen vanaf de kant. Als je van plan bent te komen kijken neem dan, indien mogelijk, een fiets mee. Je kunt de hele wedstrijd dan meefietsen. Je kunt ook fietsen huren bij het Amstelstation.

 

De roeigroeten,

Frans van Amerongen

_DSC1279 _DSC1282 DSC03077 DSC03081 TWW februari 2016 (1) TWW februari 2016 (2)