• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Aanmelden 2e boot Elfsteden Roei Marathon 2014

Beste roeigenoten,

Eind november 2013 deed ik een oproep je op te geven voor de ERM 2014 om na te gaan of er voldoende belangstelling zou zijn. Dat blijkt het geval, er hebben zich zelfs 15 roeiers aangemeld terwijl er plaats is in het team voor max 12 roeiers. Als er met één boot gevaren wordt moeten dus al een paar mensen afvallen. Het is mij gebleken dat er nog leden zijn die twijfelen om mee te doen. Er is nog de mogelijkheid om je op te geven, de inschrijving loopt nog tot 31 januari. Wanneer er voldoende belangstelling is kan er een tweede boot worden ingezet.

Na 31 januari wordt de balans opgemaakt, wordt besloten of er met één of twee boten wordt ingeschreven en wordt een ploegindeling gemaakt. Hetzij voor één boot of voor twee. Opgave voor deelname wil daarom geenszins zeggen dat je ook mee kunt doen, want als er onvoldoende belangstelling is voor een tweede boot, dan moeten helaas een aantal mensen worden teleurgesteld. Roeiers moeten in staat zijn om in estafetteverband een aantal etappes van ongeveer 10 km in een stevig tempo te roeien. Het aantal etappes per ploeg is 5 of 6. Per ploeg wordt er afwisselend geroeid en gestuurd.

De ERM 2014 wordt gehouden op 30 en 31 mei 2014 (weekend na Hemelvaartsdag). De start is op vrijdag 30 mei rond 20.00 uur in Leeuwarden en we moeten terug zijn in Leeuwarden op zaterdag 31 mei vóór 20.00 uur. De totale lengte van de tocht is 208 km, te roeien in estafetteverband door 4 ploegjes van drie roeiers in de Watersnuffel. De eerste ploegjes vertrekken van Hoogeveen op vrijdag de 30e om ongeveer 12.00 uur om de boot te vervoeren en in Leeuwarden klaar te maken voor de tocht.

Bedenk dat er behalve roeiers ook chauffeurs nodig zijn. Aan elk ploegje van drie roeiers wordt een chauffeur toegevoegd, die de roeiers van de ene naar de volgende wisselplaats brengt en een taak heeft voor de verzorging van zijn/haar ploegje van drie. Chauffeurs hoeven niet per se lid te zijn van de vereniging. Het mag ook een enthousiast familielid zijn. Het is wel handig als de chauffeur in zijn auto beschikt over een navigatiesysteem. Dat maakt het vinden van de wisselplaatsen, vooral gedurende de nachtelijke uren, een stuk eenvoudiger.

En als er met een tweede boot wordt ingeschreven is er zeker hulp nodig voor het prepareren van deze tweede boot. Er moet een voor- en achterdekje op gemaakt worden, spatschermen over de riggers, verlichting worden gemonteerd alsmede een elektrische lenspomp. Hulp daarvoor is zeer welkom.

De inschrijving voor een tweede boot is open. Opgave kan via deze link (het evenement op de website) of rechtstreeks aan mij op mijn e mail adres j-w-mooij@hetnet.nl.

Hoogeveen, 16 januari 2014

Hans Mooij.