• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Bier & Bubbels op woensdag 12 juli

Beste roeiers,

 

komende woensdag heeft de activiteitencommissie weer een leuke activiteit gepland. Bier & Bubbels

Wat gaat er gebeuren?

We verwachten jullie om uiterlijk 19 uur en dan worden de boten ingedeeld. Ervaren en minder ervaren roeiers proberen we samen in een boot in te delen. Daarnaast weten we dat er vaste wedstrijdroeiers zijn en dat er mensen worden gecoacht.

Jullie roeien met elkaar richting Meppel of Hoogeveen en zorgen dat je zo rond 20 uur weer bij het viaduct bent, want om precies 20 uur gaan de emmers naar beneden. We hangen emmers aan het viaduct en daarin zitten flesjes bier. Wie er het eerste bij is, heeft het lekkerste biertje!

De bedoeling is dat de boot een flesje bier uit de emmer haalt, vervolgens naar de opener roeit die ook ergens aan het viaduct hangt en daarna het flesje opent. Bij de start moet je zorgen dat er voor de gehele bemanning plastic bekertjes aan boord zijn, want het biertje delen we natuurlijk met de  hele bemanning!

In de boot wordt de inhoud van het flesje verdeeld over de bekertjes en natuurlijk opgedronken. Daarna kan er aangelegd worden en na het opruimen van de boten is er lekkere koffie/thee/frisdrank of wijn/bier met lekkere hapjes erbij.

Het gaat dus om behendigheid, snelheid, strategie, tactiek, samenwerking, kortom: gezelligheid.

Onze fotograaf Hans zal de verrichtingen op de gevoelige plaat vastleggen zodat later nog even bekeken kan worden hoe goed het is gegaan.

We hopen jullie komende woensdag in groten getale te ontmoeten. Ook beginnende roeiers en leden bedrijventeams zijn van harte welkom!