• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Boerderijenfietstocht

Boerderijenfietstocht ….maar dan anders

Op verzoek van de commissie Boerderijenfietstocht Zuidwolde heeft  H.R.V. De Compagnie haar accommodatie woensdag 2 augustus opengesteld als stempelpost en pleisterplaats voor de kidsroute.  Deze fietstocht voerde de deelnemers door de zonovergoten en afwisselende omgeving van De Wolden.

Een aantal vrijwilligers van de maandagochtend-roeiers heeft zich ingezet om de jeugd te ontvangen en wegwijs te maken in de wereld van de roeisport.

Vergezeld van ouders, opa’s en oma’s fietsten de junioren al in de vroege ochtenduren door de landerijen op weg naar een aantal interessante locaties met als eerste stempelplaats de Hoogeveense Roeivereniging.

Zo’n tweehonderd fietsers  waren  van 10.00 tot 13.00 uur te gast bij de H.R.V. en werden na aankomst de loods ingeloodst,  waar uitleg werd gegeven over o.a. de indeling van de accommodatie. Na deze introductie kregen alle kinderen een vragenlijst over diverse facetten van de roeisport.  Aan de deelnemer die alle vragen juist beantwoord heeft wordt een cadeaubon uitgereikt.

Inmiddels is de winnaar bekend: Nazzanien Schaafsma uit Zwolle.

Het was opvallend hoe enthousiast en nieuwsgierig de jeugd reageerde op het aantal en de soorten gestapelde roeiboten in de botenloods. Vragen van de kinderen en hun begeleiders werden deskundig beantwoord door de vrijwilligers. Het krachthonk werd druk bezocht. Jong en oud strekten de benen  op de ergometers terwijl de roeiprestaties onderling werden uitgewisseld.

Een tweetal  jonge skiffeurs van onze vereniging die hun vaardigheden vertoonden op de Hoogeveense  Vaart trok eveneens veel belangstelling.

Al met al was het die woensdag een gezellige drukte op en rond het met vlaggen versierde terrein van Onze Compagnie! Er was zelfgebakken cake, koffie , thee en limonade welke voor een klein bedrag grif van de hand gingen.

Met het organiseren van deze activiteit heeft onze vereniging een positieve bijdrage geleverd aan deze boerderijenfietstocht.  

Marianne van Raalte