• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

De Compagnie is jarig – Clubwedstrijden – Uitreiking Roeiriem van het jaar

Zondag 18 september 2011 vierden we onze vierde verjaardag zoals elk jaar met onderlinge wedstrijden en een BBQ. Het weer was dit jaar wat onstuimiger dan voorgaande jaren: stevige wind tegen bij de wedstrijden, een paar buitjes, maar toch ook gelegenheid tot zonnen! Maar dat is waarom we een buitensport beoefenen, nietwaar? Zo’n veertig leden deden mee aan de wedstrijden en hadden ook nogal wat supporters meegenomen.

Sommigen roeiden wel in drie nummers en moesten daarvoor vijf keer het water op. Mijn complimenten aan de roeicommissie, die een wedstrijdschema had uitgedokterd dat dat ook mogelijk maakte. Ons vlot is wel wat krap voor zoveel activiteit, maar de vlotcommissarissen kregen alle boten toch steeds weer op tijd het water op.

Ook deze keer waren de deelnemende ploegen weer door een gewogen loting samengesteld om de krachtsverschillen te minimaliseren. Het mixen van gevorderde en beginnende roei(st)ers is een mooi idee, maar soms ook wel frusterend voor minder gevorderden: het gaat wel wat snel allemaal tijdens zo’n wedstrijd. Natuurlijk ging het niet om het winnen (was ons verteld), maar ondertussen! Zelfs voor psychologische oorlogsvoering was hier en daar plaats. Ik heb interessante combinaties, leuke wedstrijden en verrassende resultaten gezien. Met name van de jeugdnummers heb ik genoten: fantastisch hoe goed zij al roeien in toch moeilijke boottypes als gladde skiff en dubbeltwee.

Bij de medailleuitreiking glommen de winnaars terecht en niemand misgunde ze hun plakken. Een paar leden werden nog speciaal in het zonnetje gezet: de vier Oosten kregen de roeiriem van het jaar en Erna werd geëerd voor haar bijdrage aan het aangepast roeien. Van de afsluitende barbecue – en ja hoor, daar was onze BBQ meester Bé toch nog – genoten meer dan vijftig mensen. We hadden ondertussen bijna perfect weer, compleet met blauwe lucht en ondergaande zon. En dan de verrassingsschotels die de deelnemers elkaar aanboden… heerlijk. Een buitengewoon geslaagde verjaardag. Alle lof ook voor de activiteitencommissie die geruisloos alles tot in de puntjes regelde.

Allemaal tot ziens, volgend jaar, bij ons eerste lustrum: 5 jaar Compagnie!

–Friso

Roeiriem
De Roeiriem van het jaar is dit jaar uitgereikt aan de familie Oost. De riem wordt uitgereikt aan iemand die nieuw is in de vereniging en een bijzondere bijdrage daaraan verleent. Dit jaar is de Roeiriem naar een hele familie gegaan. In het geval van de familie Oost: roeien en sturen door drie van de vier familie leden, behulpzaamheid bij het aangepast roeien en een enorme inzet bij allerlei verenigingsactiviteiten. Op de foto staan de familie Oost (behalve Martin) en de winnaars van de afgelopen jaren.

[nggallery id=23]