• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

De ludieke veiling 2014!

Als jonge Hoogeveense roeiclub hebben we grootse ambities. We willen meer mensen enthousiasmeren voor het roeien en laten ervaren hoe leuk, gezellig, uniek en veelzijdig het is. Want roeien is een vrij onbekende sport in Nederland terwijl het werkelijk alle mogelijkheden biedt! Roeien is zowel een individuele sport als teamsport. Je kunt alleen in een skiff op pad gaan, in een 2 persoonsboot, met 4 personen of 8. Ook daarbinnen heb je verschillende disciplines zoals gestuurde en ongestuurde boten en roeien met één riem (boordroeien) of twee riemen (scullen) per roeier. Het is een zeer precieze sport. Het is een perfecte samenhang van ritme, balans, houding, techniek, timing, kracht, concentratie,  gevoel voor water en wind, samenwerking en durf. Een kleine verkeerde beweging of houding van een roeier heeft (grote) gevolgen voor de rest. Je moet niet bang zijn om om te gaan en nat te worden, want dat gebeurd regelmatig. Het vergt dan ook veel toewijding, afzien en discipline. Als het regent of koud is zeggen we niet af. Pas wanneer de veiligheid in gevaar komt (o.a. bij ijsvorming, onweer, zeer dichte mist) wordt er een vaarverbod gesteld.

Gelukkig wordt het roeien steeds bekender en groeien wij als vereniging snel. Er zijn afgelopen jaar veel leden en aspirant leden bij gekomen. Zo zitten we nu, terwijl we nog maar 6 jaar jong zijn, op de 120 leden en aspirant leden en 40 boten.

Ludieke veiling voor de nieuwe kantine
Groeien is natuurlijk prachtig. Echter zit er ook een nadeel aan: we groeien uit onze kantine/loods. Dat is dan ook de reden dat we een ludieke veiling gaan organiseren in 2014 (de datum wordt nog bepaald): We gaan een nieuwe kantine met kleedkamer, douches en toiletten bouwen! Hier is veel geld voor nodig. Naast de nieuwe kantine willen we wat betreft onze vloot natuurlijk ook niet stil blijven liggen en moeten er zo nu en dan ook nieuwe boten en riemen bij komen. Alle beetjes zijn dus meer dan welkom.

Afgelopen woensdag was hierover een bijeenkomst waar al een behoorlijk begin gemaakt is. Lo Dijkstra heeft de ludieke veiling geïntroduceerd. Een aantal verenigingen zijn ons voor gegaan waaruit bedragen als € 20.000 en € 50.000 gekomen zijn. Hij gaf aan dat er ongeveer 180 kavels nodig zijn om ook zo’n bedrag te behalen. Met meer dan 100 leden en 2 kavels per lid moet het dus haalbaar zijn!

Voor leden
Alle leden vormen groepjes (al dan niet met hun eigen ploeg) om zoveel mogelijk ideeën voor kavels op te doen. Bedenk zoveel mogelijk leuke, unieke, once-in-a-lifetime, grote, kleine, gezellige, creatieve grappige en ludieke kavels. Bekijk ook de al ingezonden kavels op deze pagina om ideeën op te doen. Ga bij jezelf na, maar vraag ook rond in je netwerk, familie- en vriendenkring en verwijs ze naar de website. Een kavel kunnen zowel leden als niet-leden, particulieren en bedrijven op 3 manieren insturen:

De kavel die het meeste geld opbrengt krijgt 2 hoofdtribune kaarten voor het WK roeien in augustus 2014 in Amsterdam! Ook de meest originele kavel ontvangt een hele mooie prijs!

De veiling zal ook veelvuldig verschijnen op de Facebookpagina en Twitter. Vergeet niet dit te delen, liken, retweeten en zelf berichten te plaatsen als je een account hebt.

Voor particulieren en bedrijven
Heb je ons als bedrijf of particulier iets te bieden voor de veiling, vul dan dit formulier in. We zouden er heel blij mee zijn! Bekijk ook de al ingezonden kavels op deze pagina om ideeën op te doen.

Locatie
We zijn nog op zoek naar een mooie locatie om de veiling te houden. Weet of heb je een mooie stijlvolle locatie in Hoogeveen waar zo’n 300 man in kunnen, mail dan naar veiling@hrvdecompagnie.nl.

En vergeet niet de website in te gaten te houden voor de definitieve datum en locatie van de veiling! Want iedereen is uitgenodigd!

We zijn iedereen dankbaar!

veiling_btn3