• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

DIYR Bosbaanavontuur jeugd.

Zaterdagochtend 3 juli 8:00 uur ’s morgens stonden 9 jeugdleden te trappelen om eindelijk weer eens te kunnen gaan deelnemen aan een wedstrijd. En wat voor eentje. Met eigen materiaal naar de Dutch International Youth Regatta op de Bosbaan in Amsterdam. Om iets na achten vertrokken we met 9 jeugdleden, 2 ouders, 2 trainers, 3 auto’s en 1 botenwagen. Bij de Lichtmis wilden we de snelweg even verlaten voor een controle van het materiaal. Eén wiel van de botenwagen dacht daar echter anders over, die vervolgde op eigen houtje zijn reis op de snelweg. Gelukkig kwam hij na een paar honderd meter zonder enige ernstige problemen te veroorzaken in de middenberm tot stilstand. Nadat wij onder aan de afrit de hulptroepen hadden ingeschakeld hebben we een veilig heenkomen gezocht op de nabijgelegen carpoolplaats. Na een half uurtje werd de wegenwacht onder luid gejuich en applaus welkom geheten en na enig zoeken in zijn bus had hij de benodigde bouten gevonden om het reservewiel te kunnen monteren. Terwijl de wegenwacht bezig was het reservewiel te monteren kwam Rijkswaterstaat het dissidente wiel terugbrengen. Nadat alles 3 dubbel gecontroleerd was konden wij met een vertraging van zo’n 3 kwartier onze reis naar de Bosbaan weer voortzetten.

onze hulptroepen

Rond 11:15 waren we op plaats van bestemming en nadat we een plekje voor de botenwagen hadden gevonden kon het afladen op opriggeren beginnen. Ogenschijnlijk totaal niet onder de indruk van de enorme hoeveelheid boten en botenwagens gingen de mannen druk bezig met uitladen en sleutelen en gingen de meiden lekker chillen en een spelletje Uno doen.

Verschil moet er zijn.

Heerlijk om te zien hoe ze gedurende de dag steeds meer zelfstandig aan de slag gingen en dat ze steeds meer één ploeg werden, elkaar de helpende hand bieden én uiteraard elkaar aanmoedigen.

We hebben 3x een mooie race gezien en prachtig commentaar gehoord. Even kort samengevat een stukje commentaar. “De Compagnie, een ploeg uit Hoogeveen en dat is een ploeg die we zelden zien. En voor de mensen die niet weten waar Hoogeveen ligt: voorbij Zwolle, boven Slagharen richting Assen, onder Dwingeloo. Zo tussen Giethoorn en Coevorden, onder de rook van Emmen. Maar het feit dat ze hier zijn is pure winst!”…… Prachtig commentaar, niets aan toe te voegen.

Maar ze gaan ons vaker zien. In een heel sterk internationaal deelnemersveld hebben alle 3 de teams een hele goede prestatie neergezet en hebben ze kunnen proeven aan een wat andere wedstrijd dan de regionale competitie. Ze hebben genoten én ze hebben de smaak te pakken? De vraag: “wanneer is de volgende wedstrijd? is volgens mij door iedereen wel gesteld. Helaas kunnen we daar nu nog niet veel over zeggen maar dat er meer wedstrijden gaan komen is een ding dat zeker is en volgend jaar staan we zeer zeker weer op de DIYR.

Dank voor de Jeroen en Gerben die als chauffeurs mee waren, Jordan voor al zijn regelwerk, kennis en begeleiding en de ouders die bij terugkomt ons hebben voorzien van patat met lekkere snacks.

We hebben de jeugd zien groeien in kennis, kunde en zelfstandigheid. Kortom: we hebben een lange, enerveerde maar prachtige dag gehad en we gaan tot de volgende wedstrijd weer lekker verder trainen op ons eigen roeiwater. We zien dat de kennis die Karin met zich mee brengt vruchten begint af te werpen. We staan ons mannetje in een sterk internationaal veld en dat geeft de burger moed!

Groet,
Gera