• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Dubbel 2-en naar Mid Zomer Vecht race in Weesp

A&J 2 A&J M&A M&A1 Martin en Alfred en Anne en Jordan bij brugZaterdag 18 juni jl zijn er 2 2x afgereisd naar weesp voor de Midzomer Vechtrace bij RV Weesp. Martin en Alfred als veteranen 2X en Jordan en Anne als Mix18 2x.

Met goede moed vertrok het 4-tal rond 12 uur richting Weesp. Zonder al te veel oponthoud richting het ‘drukke’ wilde westen arriveerden zij rond 14 uur bij de RV Weesp, idyllisch gelegen aan de vecht. Martin begon met het aanriggeren van de boten, de rest vervoegde zich bij de stuurlieden meeting.

De vecht in Weesp is net als bij de vecht rond Gramsbergen, erg bochtig. dat wordt nog wel een dingetje, bedenkt Alfred zich, voor het eerst sinds tijden (zijn eerste wedstrijd ooit met Roeland in de Heidelibel in de Vechtrace bij Gramsbergen) een wedstrijd roeiend als boeger. Ook de straffe wind op het laatste stuk na een lange U-bocht werd nog even fijntes aangehaald door de wedstrijdleiding. Toenemende spanning!

Terug bij de boten was Martin al bijna klaar met aanriggeren. Rond 3 uur werden de 50 boten 1 voor 1 naar het vlot gedirigeerd. 5 kilometer oproeien richting Nigtevecht. Daar aangekomen troffen wij onze enige tegenstander in onze H2x klasse; de winnaar van vorig jaar…..dus… Daarnaast ook een zeer geanimeerd gesprek met 2 jonge meiden, welke een nummer hoger starten dan Jordan en Anne. 2 fitte tantes van net geen 18 jaar. Een mooi richtpunt voor onze jonge toppers, dachten wij zo.

Let the games begin!

Martin en Alfred starten voortvarend, maar konden helaas niet voorkomen dat de snelle H2x hen vrij snel passeerden in de eerst scherpe bocht. Zij vermoeden dat zij een voetenstuur gebruikten, zo scherp draaiden zij de bocht door, terwijl wij de boot amperaan gerond kregen. Dat zorgde voor een teveel aan onnodige meters. Verder strak sturend en roeiend richting de brug. Met 1,5 meter over aan beide zijden van de bladen ff een momentje om goed uit te kijken. Sinds de elfsteden heeft Alfred het niet zo op bruggen. Gelukkig was deze een stuk hoger en was het weg koppen van de brug, zoals in Sneek, niet aan de orde. Strak en in volle vaart de brug onder door en op weg naar de grote u-bocht. Dat blijkt een scherprechter te zijn. Moeite om de snelheid in de boot te houden en het tempo zakt. De bocht door komt de boot vol tegen de wind in te liggen. Een zware 2 kilometer breken aan. Leeg geroeid komen de H2x als een stel veteranen over de meet. 23:08 is niet de tijd waarop zij vooraf ingezet hadden, maar na analyse wellicht toch enigszins tevreden.

Na de finish was het wachten op Anne en Jordan. Voor hen was dit hun eerste officiële wedstrijd over 5 kilometer. Hoe hun race is verlopen? Van horen zeggen zijn zij erg tevreden. Anne vond het lastig om niet te veel om te kijken, maar het is beter 10 keer te veel te kijken dan 1 keer te weinig. Na 23:34 kwamen zij luid aangemoedigd vanaf de kant door enthousiaste Weespernaren over de finish. Een goed prestatie!

Na de boten op de wagen gelegd te hebben gaat het 4-tal richting de prijsuitreiking. De H2x strijd werd natuurlijk gewonnen door de winnaars van vorig jaar. In de mix18 klasse werd er één van de 7 baanrecords gevestigd en wel door….Anne en Jordan! Met blik om de nek verlaten zij zeer tevreden het terrein van de Weesper roeivereniging. Dit moet gevierd worden! Op naar de snackbar in het pittoreske stadje Weesp voor een ongegeneerde schranspartij.

Om 21 uur zijn de roeiers terug van een lange roeidag. Boten weer aanriggeren en schoon in de loods. Weer een belevenis rijker.Hisilicon K3 Hisilicon K3 IMG_20160618_174243 IMG_20160618_174251 WP_20160618_17_11_58_Pro

Martin, Jordan, Anne en Alfred