• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Een gezellig Theatercafé op een grijze zondagmiddag!

Zondagmiddag 10 februarihad de Activiteitencommissie een bijzondere bijeenkomst georganiseerd. Marga Kool en Jan Veenstra. Marga Kool (1942) en Jan Veenstra (1951) schrijven voor de weekendbijlage van het Dagblad van het Noorden samen een column, waarin ze reageren op elkaars hebbelijkheden, alledaagse ergernissen en verwonderingen.

Marga en Jan lazen op humoristische en onderhoudende wijze voor uit hun columns en korte verhalen uit hun werk. Doorspekt met af en toe met een traan, maar veelal met een vermakelijke lach. Zij namen ons mee naar hun dorp van vroeger met alle vreemde mensen met een steekie lös die op hun pad kwamen. De voertaal in hun vertellingen was het Drents. Voor een paar aanwezigen die niet ut de streek komm’n een extra inspanning om alles te begrijpen. Maar gezien de reacties naderhand bleek het niet een al te groot probleem. Voor deze hooghaarlemmerdijkers is nu in iedergeval duidelijk wat er bedoeld wordt met dat de dochter van de buurvrouw mooi te pas is e komm’n. Of te wel: Zij is zwanger, maar ze weet niet van wie…

Na een dik uur vermaakt te zijn door Marga en Jan was het tijd om de magen te vullen met het meegebrachte etenswaar en te nippen aan de glaasjes bessensap. Marga en Jan werden door Marjan Bakker hartelijk bedankt voor bewezen diensten met een bos bloemen.

Wat mij betreft een schot in de roos om naast het roeien ook eens iets anders te organiseren dan roei-gerelateerde activiteiten.