• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Eerste Waddentocht van de Compagnie!

En komt er een tweede deze zomer?

Zondag 9 augustus roeide de Compagnie (lees: Erik, Pouwlien, Wilma, Marchien en Jurjen) de eerste Waddentocht van de Compagnie met de Noorderhaaks: een vier die speciaal is gebouwd voor “Coastal” roeien: zeer stabiel, zelflozend, voorzien van hulpmiddelen als radarreflector, GPS, marifoon etc.

Wij roeiden twee uur vóór hoog water de Waddenzee op, en met de stroom mee en tegen de wind en golven in (4 Bft, aantrekkend naar 5). Een graad of 24, heerlijk weer! Richting noordoost, 15 kilometer het Kimstergat in, met de Waddenzeedijk rechts. En, met hoogwater, omgekeerd, met stroom en wind mee terug naar Harlingen. Vier uur varen, voor deze eerste keer en op woelig water geen slechte prestatie. 

Er is veel meer over te vertellen, maar dat komt later. Wij vonden het: “geweldig”, “spectaculair”, en tja, de Hoogeveense Vaart is leuk maar dit is echt heel anders. 

Wie wil mee?

Normaal gesproken moet je lid zijn van DCR (€35 per jaar, + €20 per dagtocht). Wij mogen – TOT 11 SEPTEMBER – een tocht organiseren waarbij er max. drie niet-leden mogen inschepen. Die betalen daarvoor €35 (€15 korting als je daarna lid wordt…). Er moeten dus (tenminste) 2 van ons clubje mee…

Reken op 3 tot 5 uur doorroeien, waarvan een deel dan wel met wind mee (tenzij dwars heen en terug 😉 ).

Voor een eerste tocht op het Wad komt onze Kimstergat-tocht in aanmerking, die je rond hoogwater uit kunt voeren. Maar rond laagwater kun je richting Terschelling varen, langs de Griend (zandplaat). Met uitgaand tij heen, als het water weer terugkomt vaar je weer terug naar Harlingen. Of richting Kornwerderzand, via de Boontjes. 

De wind (weersvoorspelling Windfinder, locatie Vlieland) mag niet meer dan 4 Bft zijn, anders wordt het afgeblazen.

Vertrek- en aankomsttijd: mínstens 3 uur voor HW of LW in Harlingen, en uurtje of zes later zijn we zo’n beetje klaar. 

In de weekenden: 

zaterdag 22 augustus HW 13:04

zondag 23 augustus HW 13:55

zaterdag 29 augustus LW 14:05 (vervalt, boot al gereserveerd)

zondag 30 augustus LW 15:35 (vervalt, boot al gereserveerd)

zaterdag 5 september HW 12:36

zondag 6 september HW 13:06

Een doordeweekse dag is zeker mogelijk en aan te bevelen, maandag 31 augustus (LW 16:36) bijvoorbeeld?

Eerst zien wie dit aandurft en welke data mogelijk zijn…. En of er twee of drie van ons de mogelijkheid hebben om mee te gaan…

Informatie bij Jurjen

Link naar youtube video volledige versie (7:00 minuten): https://youtu.be/1qxUVk2y-Wg

Link naar youtube verkorte versie (3:07 minuten): https://youtu.be/m2YjSuaZU4c