• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Eerste wedstrijd van de jeugd-vier in Sneek

Onze “oudere jeugd” heeft afgelopen zondag voor het eerst een wedstrijd geroeid in een gladde vier bij roeivereniging De Geeuw in Sneek. Het was een klein opgezete competitie met in totaal 40 deelnemers. In de ochtend kon er worden geskifft, na de middag kwamen de vieren in actie.

De dag begon met af en toe een waterig zonnetje, maar tegen de tijd dat onze ploeg het water op moest komen, kwam het water met bakken uit de lucht. Ook de wind begon in kracht toe te nemen.

Anne, Bert, Denise, Niek en Jordan kwamen uit in de categorie 13 en 14 jarige gevorderden, en in een gladde 4, (vergelijkbaar met onze Pokervrouw). Het parcours was twee keer 650 meter lang, met een verradelijke bocht.

Na het oproeien recht tegen de wind in en moeizame manoeuvres om goed voor de start te gaan liggen, mochten ze van start. En ze gingen als een speer. Jordan wist de boot mooi door de bocht te sturen en in een mum van tijd klonk het signaal van de finish.
De totaal geroeide tijd over twee keer 650 meter was 5.14 minuten, dus gemiddeld 2 min 57.
Een goede prestatie om trots op te zijn.

Helaas waren er geen andere ploegen in dezelfde categorie, zodat ze het moesten opnemen tegen een grotere groep 15 tot 18 jarigen. Daarom geen medaille voor de eerste plaats, maar wel voor het meedoen.

Al met al een dag vol nieuwe ervaringen en gezelligheid. Volgend jaar zal dit zeker een gevolg hebben.

Karin

[nggallery id=18]