• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Elfsteden Roei Marathon 2014

                   Elfsteden Roei Marathon 2014.

Beste roeigenoten.

Ook in 2014 zal door onze vereniging weer worden ingeschreven voor de Elfsteden Roei Marathon.

Even een korte uitleg voor onze nieuwe leden.

De Elfsteden Roei Marathon (ERM) is een roeitocht langs de Friese elf steden die wordt georganiseerd door roeivereniging “Wetterwille” in Leeuwarden. Ook voor geoefende roeiers is het een zware tocht met start en finish in Leeuwarden. Totale afstand 208 km. Er wordt geroeid in een C2 in estafetteverband door 4 ploegjes van drie.  Maximaal mogen per boot 12 roeiers meedoen.    De tocht moet binnen 24 uur worden volbracht. De start is ’s avonds om 8 uur en er wordt ’s nachts doorgeroeid. Een goede conditie en voorbereiding is vereist. De beloning is een fantastische ervaring met veel voldoening en een elfstedenkruisje (als je op tijd binnen bent). Wij roeien met de Watersnuffel.

Traditioneel wordt de tocht gehouden in het weekend na Hemelvaartsdag. Voor 2014 betekent dit van vrijdagavond 30 mei tot zaterdagavond 31 mei.

Voor deze tocht kun je je nu al aanmelden. Op de website vind je in de rechterkolom onder “Meld je aan voor…..” het aanmeldingsformulier voor de ERM.  

Waarom zo vroeg? Er moet nog veel voorbereid worden aan de preparatie van de Watersnuffel.      Zo moeten de spatzeilen worden vervangen door triplex platen of andere schermen van licht materiaal, er moet een accu en elektrische lenspomp worden geïnstalleerd en misschien ook een schijnwerper op de boeg. Verder moeten twee routeboeken die bij de laatste ERM totaal doorweekt zijn vanwege het slechte weer worden vervangen en bovendien willen we naar beter leesbare kaarten. Wellicht voor in de boot een tablet met daarop de route. Graag doe ik  hier een beroep op enkele handige mensen die kunnen helpen bij deze voorbereidingen.

Wil je nadere informatie over de ERM 2014, neem dan gerust contact met mij op of met een van de vorige deelnemers. Op de website staat een uitgebreide fotoreportage van de afgelopen ERM.

Of kijk op de website van de Leeuwarder roeivereniging Wetterwille onder het kopje Elfsteden roei marathon.

Behalve roeiers zijn er ook een aantal chauffeurs nodig die de ploegjes van drie roeiers begeleiden en van de ene wisselplaats naar de andere brengen. Mocht je dus belangstelling hebben voor deze tocht maar je nog niet in staat achten om de tocht te roeien, meld je dan aan als chauffeur zodat je dit prachtige evenement van nabij kunt meemaken.

Met een hartelijke roeigroet,

Hans Mooij