• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

ERGOmeter Challenge; DOE MEE!!

Hallo Roeivrienden van de Compagnie,

In de kantine hebben we al te horen gekregen dat het goed is je kilometers te maken. Of het nu om de  “de Head” , de ERM of andere wedstrijden gaat, of om je gezondheid of omdat je de extra pondjes eraf wilt trainen, of allemaal te gelijk, het maakt niet uit.

Op het water lukt dat in de winter vaak wat minder, maar de meesten hebben de ergometer daarvoor gevonden.

Concept 2 weet dat ook en helpt ons de winter door met allerlei leuke uitdagingen.

Ze hebben voor de maand januari een challenge gestart waarbij op dit moment meer dan 500 teams meedoen over de hele wereld. Nu 10 dagen onderweg staan de Boston rowers met 15.000 km op nummer 1. Dit hebben ze in 10 dagen gedaan met 327 leden (dat is 45 km/per persoon)

Op 502 staat een roeiclub met 12 km en 2 leden.

 Wij hebben ondertussen ook een team aangemaakt en staan op dit moment met 8 leden op plaats 221 met 183 km. (23 km/persoon)

 

 

Maar we willen hoger eindigen.

Meld je ook aan, iedereen met een binding met de Compagnie of Hoogeveen. Sportscholen hebben ook ergometers 😉

Als je voor 16 januari aanmeld dan gaan de kilometers deze maand nog mee. Je hebt dus nog een paar dagen om je km’s van de hele maand  mee te laten tellen.

De 10 dagen dat wij nu meedoen is er al een leuke competitie ontstaan binnen de groep en het motiveert ontzetten om toch maar die extra km te trekken.

 

Hoe doe je mee?

Met veel nieuwe telefoons (bluetooth 4.0 of hoger) kun je met de gratis app “ergdata” de meest waanzinnige data uit de ergometers  in de loods halen. En dat vol automatisch bij laten schrijven.

Maar een usb stick en een computer met internet is ook voldoende voor de basis gegevens. En zelfs de internet computer hoeft niet, als je de stick aan je roeimaat meegeeft die wel handig is.

En voor de mensen die nog een antieke roeitrainer hebben en niet de data kunnen opslaan is er ook nog de mogelijkheid om de kilometers handmatig te laten opvoeren door de teamcaptain.

Dit laatst is minder leuk maar beter zo kilometers dan geen.

 

De kilometers die nu al op de ergo’s staan, ook die in de loods kunnen nog opgestuurd worden. (Moeten ze wel van dit jaar zijn)

Heel simpel je stopt een USB stick in een ergo meter (hoeft niet leeg te zijn), je volgt de aanwijzing op het scherm en maakt een file aan met je naam.

Daarna stop je de USB-stick in een ergo meter waar je in 2017 op getraind hebt (zet hem aan en wacht even) ga naar het logbook toe en verplaatst de meters van de ergo naar de stick. (niet stiekem de kilometers van een ander, dat kunnen we altijd de laatste week nog doen 😉

Thuis gekomen stop je de zelfde stick in de computer koppelt de stick aan je account door je inloggegeven aan de stick te hangen. je selecteert de roei sessies die je wilt uploaden en klaar.  

 

Ter motivatie: Als je dan ook nog een hartslag band draagt tijdens het roeien kun je helemaal los.

Verloop van snelheid tempo en hartslag worden op een tijdlijn aangegeven.