• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Waterwolf marathon

Kaart wordt geladen...

07.10.2018
Hele dag

KGR de Hunze Groningen

Liesbeth


Beschrijving

Dit jaar is de Waterwolfmarathon op zondag 7 oktober 2018. Deze marathon is in 2006 in het kader van 120 jaar Hunze voor het eerst georganiseerd. Sindsdien elk jaar. De Waterwolf kan als wedstrijd en als prestatietocht gevaren worden.

In 2018 eenmalig aangepast traject Waterwolf

Vanwege een stremming op het Niezijlsterdiep kan de normale route van de marathon niet gevolgd worden. De Waterwolf marathon van 2018 volgt daarom éénmalig een alternatieve route.
Globale beschrijving: De marathon voert via een kleine sluis tegenover de sociëteit van De Hunze naar het Hoendiep. Na een aantal kilometers Hoendiep wordt het Aduarderdiep gevolgd tot Aduarderzijl. Van daar wordt het Reitdiep gevolgd naar Electra. Hier is het keerpunt. Vanaf de naamgever van de tocht, – het Waterwolfgemaal bij Electra -, vervolgt de marathon haar koers terug over het Reitdiep naar Dorkwerd. Daar worden de boten opnieuw geschut, voor de deelnemers het laatste stuk naar het botenhuis van De Hunze afleggen. De lengte is circa 55 kilometer waarvan 47 kilometer als tijdwedstrijd.

 

Deelnemers
Deelnemerslijst is zichtbaar als je ingelogd bent.

Plaatsen
Max. plaatsen 5 (Toertocht/marathon: dit is incl 4 reserveplaatsen)
Gereserveerde plaatsen: 5
Beschikbare plaatsen 0 (Toertocht/marathon: als hier 1, 2, 3 of 4 staat betreffen het reserveplaatsen)
Inschrijven
Inschrijving start op
Inschrijving sluit op:

Dit evenement is volgeboekt.