• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

foto’s en verslag Hel van Nijstad 19 november

https://www.flickr.com/photos/hrvdecompagnie/

Op bovenstaande link zijn de foto’s te vinden van de Hel van Nijstad van afgelopen zondag.

De roeivereniging de Compagnie organiseert haar eerste roeiwedstrijd

Zondag 19 november heeft de Compagnie haar eerste echte wedstrijd met externe roeiverenigingen georganiseerd op de Hoogeveens Vaart. RV Salland werd uitgenodigd om een challenge te houden met deze jonge vereniging aan de Hoogeveens Vaart in Echten. Deze uitnodiging werd maar wat graag geaccepteerd.

Zo gebeurde het dat er zondagmorgen 21 boten aan de start verschenen voor een wedstrijd over 1 Engelse Mijl (1600 meter): De Hel van Nijstad.

Het weer was guur: regenbuien, harde wind tegen en een temperatuur van 9 graden. Een wedstrijd voor de echte bikkels dus!

In 3 heats werd er geroeid om de snelste tijd per klasse. Aan de start verschenen 1-persoons skiffs en bootbezettingen met  2 (dubbel2) en 4 personen (dubbel4 met stuur en boord4 met stuur).

Sommige teams waren erg aan elkaar gewaagd. In de heren dubbel2 finishten 2 boten op exact dezelfde tijd. In de heren dubbel4 zat er maar 1 seconde verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2. Bij de skiffs roeide de 15-jarige Idwar van RV Salland erg sterk en won ruim van de andere skiffeurs in het veld. Een talent in de dop bij Salland!

Na afloop was er snert en brood voor alle deelnemers en supporters en werden de eerste prijzen uitgereikt in de Aanleg, de nieuwe kantine van HRV de Compagnie.

De vereniging kan terug kijken op een geslaagde eerste wedstrijd en dit gaat zeker een vervolg krijgen volgend jaar.

 

groet,

Alfred Bisschop