• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Goud voor dames 4x bij Zwarte Water Regatta!!

De Dames 4* ploeg, bestaande uit Marchien, Jolande, Christel en Jannine, en gestuurd door Jordan is er in geslaagd om (na de Vechtrace vorig jaar) ook de 5 km race in Zwolle te winnen. Ze werden de beste in het Veterinnen B en C veld met 6 ploegen. In een spannende wedstrijd konden ze al snel 2 ploegen inhalen, maar een 3e ploeg liet zich niet zo maar inhalen, maar in de laatste van de 5 km’s lukte dat toch nog. De ploeg eindigde met een tijd van 21:20.58 min:sec, maar liefst ruim 50 seconden voor de ploeg die als 2e eindigde!

Dit is een prima prestatie mede gezien de omstandigheden, tegenwind en wild water gedurende de 1e 2 km, en daarna flinke wind dwars.
De prestatie is mede tot stand gekomen dank zij het prima sturen, coachen en aanmoedigen van Jordan. Alleen bij de prijsuitreiking waren de Dames zo verrast dat ze gewonnen hadden, dat het enige tijd duurde voordat ze hun prijs in ontvangst konden nemen.

De Heren 4* ploeg (Ralph, Remy, Gerben, Wilfred, gestuurd door Joke) deden voor het eerst mee in de dubbel 4 en werden 3e in een tijd van 20:45.00 min:sec, en waren daarmee de snelste ploeg van onze vereniging.

Ook de Heren 2x (Martin en Binne) deden voor het eerst mee, en roeiden in een zeer zwaar bezet veld naar een tijd van 22:36 min:sec.
Het woelige water bij de start leverde hen veel problemen op, maar het 2e stuk ging ondanks de ruime hoeveelheid water in de boot een stuk beter.

Hans van Someren Greve

Zie hier een aantal foto’s (er volgen mogelijk meer)