• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Goud voor Ingrid, Christel, Marchien, Jolande en stuur Jordan! (+ foto’s, uitslagen en verslag Vechtrace 2013)

(Je kunt onderaan dit bericht een reactie achterlaten)
dsc_0184
Coach Hans die zijn dames aan het goud geholpen heeft!

Verslag van Heleen
Vechtrace 2013 met veel Companieroeiers en mooi resultaat.

Het was een stuk stiller op zaterdag 5 oktober bij de loods. Voor het vijfde jaar gingen roeiers van onze club naar de internationale Vechtrace in Gramsbergen. Albert, Luc en Atze en Leo moesten al vroeg van start in Gramsbergen in de dubbel twee. Wilfred, Remy, Ralph en Gerben met stuur Joke en stuur Jordan met Roeland, Martin,Fred en Binne waren ook s’ ochtends aan beurt. De race verliep voor elke boot verschillend: sommige mochten heel tevreden, zijn anderen oefenen nog even op ’t verschil tussen bakboord en stuurboord (stressmomentje), maar er werd heel hard geroeid.
De mannen kwamen onder luid gejuich van clubgenoten door de finish.
Voor tijden zie hieronder.

De dames mochten s’ middags, met steeds beter weer, weinig wind en een zonnetje, de Vecht op. Overal stonden supporters en bij het keerpunt voor de start stonden Alie en Hans Mooij: “nog maar vijf kilometer!” werd ons toegeroepen. Beide ploegen roeiden hun eigen race en beide ploegen waren blij met het resultaat: ” De Prachtlibel” met stuur Jordan, Ingrid, Christel, Jolande en Marchien pakten, heel knap, de eerste plaats ( 20’54”), ze bleven Isala (Zutphen), ’t Spaarne (Haarlem) ruim voor. Veel trainen, een goede voorbereiding met coach Hans van Someren Greve en de (bijna) nieuwe kunststof boot ” de Prachtlibel” leverde dit mooie resultaat op.
Ook de tweede dames vier van de Compagnie met Gerry als ervaren stuur en Jannine, Lida, Rieneke en Heleen, deed het goed en werd vierde voor Salland (Gramsbergen) en ARC (Assen). De tweede damesploeg van de Compagnie vaart met de geheel gerenoveerde houten boot, “de Pokervrouw”. Deze boot is dit jaar 50 jaar oud en was in de jaren zestig de snelste dames boot van Nederland.

Er gaat er nu weer hard getraind worden voor de komende wedstrijden zoals de Twentse Winterwedstrijd en de Head of the river Amstel, een grote landelijke roeiwedstrijd in maart 2014.

Verslag van Ingrid
Jiehaaa we hebben gewonnen.

Wat een dag!
Wat een mooie race, wat een mooi weer, wat mooi zoveel aanmoedigingen kortom TE GEK.
Een jaar geleden de Vechtrace geroeid en derde geworden, de afspraak toen gemaakt volgend jaar 2013 gaan we deze winnen. Daar gaan we voor trainen, dat wordt ons doel voor dit jaar.
Vrijdag begon het al met afriggeren en boten laden, elke keer als de Vechtrace oppopte in onze gedachte kregen we de kriebels. Vind daar niets mis mee die wedstrijdspanning als ie me vannacht maar niet uit mijn nodige slaap houdt vind ik het goed.
Gelukkig heerlijk geslapen en ben er helemaal klaar voor, thuis niet, thuis zien ze me liever gaan, ben wat drukker dan normaal, jaja het kan nog drukker, want ik heb de kriebels. Ik wil weg, ik wil naar Gramsbergen, ik wil roeien roeien roeien en in mijn hoofd wil ik winnen. Ik niet alleen, WIJ willen winnen, WIJ willen ervoor gaan. Jordan onze top stuur heeft gelukkig al voorwerk gedaan met de heren dus weet precies de bochten goed te nemen. Helaas krijgen we net een berichtje van Hans dat hij door zijn rug is gegaan met Golfen en ons niet kan bijstaan, shit Hans onze coach er niet bij, we spreken af dat we hem op de hoogte houden. We spreken nu ook even af, Hans nooit meer een week voor een wedstrijd golfen, turnen of wat dan ook, klaverjassen is het enige.

Richting Gramsbergen gaan we eerst onze mannen aanmoedigen vanaf de brug in Duitsland en racen vervolgens naar de finish om ze daar te verwelkomen, Het ziet er allemaal prachtig uit en stuk voor stuk hebben ze zich kapot geroeid, mooi om te zien die passie.
Vervolgens gaan we naar Salland toe om ons voor te bereiden op onze race. Eindelijk kunnen we het water op en gaan ons richting de start begeven, dat is ca. 7 á 8km oproeien en dat is wel prettig kunnen we ons even rustig concentreren op wat komen gaat.
We starten als 2de, er zit 10 seconden tussen de andere ploegen. 1 ding niemand maar dan ook niemand mag ons inhalen, dat is voorop gesteld dat is afgesproken en we hebben er 1 in te halen of dat lukt zullen we zien. We zijn gedreven en hebben nu 1 wens, starten en gaan.

Een paar slagen om op tempo te komen en daar gaat de starttoeter. Onze slag Marchien geeft een fantastisch tempo aan we lopen als een dolle. Het eerste stuk hebben we wat aangewakkerde wind maar dat deert ons niet. De eerste 500 meter zijn nog wat gespannen en daarna ebt dat weg en komen we in een geweldig mooie cadans terecht en roeien we gewoonweg heerlijk. We halen net na de brug de eerste ploeg in, meer zijn er niet om in te halen maar we zien onze achtervolgers kleiner worden, voor zover we daar überhaupt op letten.
De aanmoedigingen tijdens de race zijn te gek, we roeien als gekken, trappen ons suf en gaan door en door in een constant tempo. Onze Jordan geeft op de juiste momenten de juiste commando’s zorgt ervoor dat we niet afzwakken, dat we lange halen blijven maken etc.
Nog 1 km te gaan, alles uit de kast en de aanmoedigingen in de verte doen ons beseffen dat het er bijna op zit, nog 300 meter de laatste 30 halen, daar gaat de toeter, finish, kapot, leeg, maar met zo een heerlijk voldaan gevoel. In tijden hebben we niet zo lekker geroeid en zijn benieuwd naar de tijd. Er kan wel gezegd worden jullie hebben gewonnen, maar eerst zien dan geloven. Bij de prijs uitreiking wordt het duidelijk, de Compagnie ploeg Marchien, Jolande, Christel en Ingrid en stuur Jordan, dat is het echt geloven we springen op en zijn door het dolle, echt wat een bekroning. 20.54 geweldig trots.

Welke wedstrijd volgt nu, dat gaan we maar eens goed bekijken.

Uitslagen

Download hier de pdf van alle uitslagen:

Rang Veld Vereniging Roeiers Tijd
1 D4x+ Compagnie Marchien, Jolande, Christel, Ingrid 0:20:54
4 D4x+ Compagnie Jannine, Rieneke, Lida, Heleen 0:23:08
3 H4x+ Compagnie Roeland, Fred, Martin, Binne 0:20:11
6 H4+ Compagnie Wilfred, Rémy, Ralph, Gerben 0:21:28
5 HVF 2x Compagnie Leo, Atze 0:22:36
6 HVF 2x Compagnie Luc, Albert 0:24:18

2 Antwoorden op “Goud voor Ingrid, Christel, Marchien, Jolande en stuur Jordan! (+ foto’s, uitslagen en verslag Vechtrace 2013)”

  1. Persbericht aan de kranten is met de foto van de ploeg inclusief stuur Jordan gezonden.
    De webmaster wilde jullie de foto met de coach niet onthouden maar de medaille was natuurlijk voor de stuur van de ploeg die een belangrijk aandeel had in de overwinning!

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.