• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

HEAD 2016

Op weg naar de head, Magda, Carin en Willekeop zoek naar de roeiers

De HEAD of the River in Amsterdam brengt altijd weer mensen in beweging. Ook deze 3 lieftallige dames van de HRV de Compagnie. Met een gratis kaartje op zak vertrokken zij vandaag spoorslags richt de grote stad. Dat ze veilig aan gekomen zijn bewijst foto 2. Waar zij wel de Grote Keizer aantroffen, maar geen roeiers…Dat de roeiers uiteindelijk wel gestart zijn laten de 2 video’s zien van Jannine. De heren 4 met Atze, Leo, Fred en Binne en de dames 8 met Jannes als inspirerende coach.

Gisteren hebben de krasse knarren in de Heren 8 een mooie richttijd neergezet: 33:27. Top geroeid!

Net lees ik de uitslagen van vandaag (zondag):

Dames 8 scoort een tijd van 35:22 (met 15 seconden straftijd wegens snijden). Dat snijden zal niet te maken hebben met het vlees wat de man des huizes zondags snijdt ben ik bang (van de reclametekst- wie is die man toch die zondags het vlees snijdt…) 🙁   Jammer! hopelijk hebben ze wel een goed gevoel overgehouden aan hun 8K-race over de Amstel.

De heren 4 zet de snelste tijd neer van de Compagnie deelnemers: 30:49! Daar kun je mee thuis komen.

 

Verslag van de D8

Daar staan we dan, in Amsterdam, voor de Grote Keizer.

De voorbereidingen waren niet optimaal. Maar als we daar staan dan komt de wedstrijdspanning en gaan we er voor. We dromen van een succesvolle race, want we moeten er wel zelf in geloven toch?

De kreten van de coach kennen we: rondje achter, snel wegzetten, inbuigen, langzaam oprijden, op tijd klippen, gelijk inpikken, hele halen maken…… en dat alles klok gelijk.  Maar ja, kennen en doen zijn wel 2 verschillende dingen.

We gaan het water op. Tijdens het oproeien komen de heren 4 voorbij, ziet er goed uit, we roepen uit volle borst.

Gerry manoeuvreert ons naar de start waar we goed weg gaan. We moeten even in het ritme komen maar daarna gaat het lekker. Vanaf de Berlagebrug roepen Jannine en Robbert ons toe, leuk!  De boot achter ons zit ons op de hielen, maar omdat zij wat minder scherp sturen, blijven we ze mooi voor. Dat voelt lekker. We komen goed op stoom, mooie hele halen in een lekker tempo. Langs de kant horen we de enthousiaste aanmoedigingen van Willeke, Magda, Carin en Ad. Maar bovenal van Jannes. Zelfs als we hem niet zien (en hij ons ook niet) horen we hem nog boven alles uit met zijn enthousiaste aanmoedigingen.

Hoe hard we ook gaan, de boot achter ons is sneller en wil ons voorbij. Dankzij Gerry haar puike stuurkunsten kost het wijken ons weinig extra tijd. Maar mentaal doet het wel wat met ons. De gelijkheid wordt minder en het tempo gaat naar beneden. Dat kost ons tijd. Gelukkig weten we ons te herpakken en op de laatste kilometers alles uit de kast te trekken. We willen niks laten liggen en gaan er voor, wie weet pakken we ‘ze’ nog terug. We worden bijna te gretig, een snoek aan bakboord, Anneke bijna op schoot bij Annet wat ook weer zeer snel hersteld wordt. Alles wat er nog in zit wordt gegeven tot we over de finishlijn komen. Blij dat we daar zijn!

In plaats van rustig uit te roeien en op adem te komen, horen we dat we 15 strafseconden krijgen wegens snijden. Gerry is het er niet mee eens en wil er alles van weten. Het gaat om andere boten, wij waren bij de situatie niet betrokken.  We kunnen protest aantekenen bij Willem 3, nou, dat is een kolfje naar Gerry’s hand. Want dit is oneerlijk.

Gelukkig is de organisatie daar ook achter en worden de strafseconden weer ingetrokken. Daarmee eindigen we op een tijd van 35.07.

De tijd van vorig jaar is niet gehaald, maar he, met een aantal nieuwe roeiers in de ploeg, kijkend naar de voorbereiding en naar de gemiddelde training, zijn we dik tevreden.

Voor Gerry was dit haar laatste wedstrijd als stuur in een wedstrijdboot. Zij heeft een gouden beker (voor de beste stuur), een oorkonde en een fles wijn gekregen omdat we zo blij zijn met haar als stuur.

Ook de coach kreeg een beker, oorkonde en wijn voor zijn enthousiaste en altijd positieve coaching.

Leuk om zo veel aanmoedigingen te krijgen op de app (dank Annemarie) en vanaf de kant. Dat helpt echt.

We kijken terug op een mooie wedstrijd.