• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Head of the River verslag

Heren dubbel 4

Zaterdag 19 maart was er het debuut op de Head of the River Amstel voor de Compagnie van Caroline, Binne, Fred en Atze (Leo roeide er al eens eerder met de heren 8) in de heren 4x+. Onderweg ernaar toe met de eigen botenwagen alleen maar regen. Gelukkig werd het wel droog, hoewel de wind flink bleef doorwaaien. Gelukkig wel noordelijk, dus mee tijdens de wedstrijd. Wegens een verkeerde afslag eerst met botenwagen een stukje door Amsterdam. Na bewondering van de gebouwen, boten en voorzieningen van de roeiverenigingen Poseidon, Skøll en Willem III zijn we het water opgegaan. In een lange optocht naar de start. Indrukwekkend hoor 150 boten op het water, een heel gedrang. Alle teamleden voelden wel een bepaalde spanning. De eerste kilometers binnen de
bebouwde kom hadden nogal wat deining. Een fenomeen dat we niet kennen. Later werd het beter. Caroline heeft geweldig haar best gedaan en uitstekend gestuurd.
We werden al snel door een boot ingehaald en haalden er zelf twee in. In een mooi wedstrijd tempo hebben we onze streeftijd van 32 minuten dik gehaald (30`.56“).
We kijken terug op een geweldig evenement. We zijn trots op de Compagnie die er toch maar met 3 ploegen present was. Wij hebben ervan genoten.
Jammer dat Caroline niet op de foto staat.
Leo.

AnjTO3r9pgn2NZKo5KJid__9NE8mbMaN_vPOG-JDcNgR

Heren 8
Voor de heren 8 begon de Head al op zaterdag. Iedereen op tijd naar bed, want om 6:00 werd er verzameld bij de loods. Een kleine anderhalf uur later stonden we met zijn twaalven (2 trouwe supporters) bij een uitgestorven RIC in Amsterdam. We hebben zo stilletjes mogelijk de boot afgeladen en geriggerd ( slapende chauffeur van Aegir). En toen begon het grote wachten eerst lekker warm binnen, vervolgens buiten in de boot tijdens het oproeien.

Na de start zijn we direct lekker op ritme gekomen en gebleven. Onze directe volger kwam ons weliswaar snel voorbij, maar we lieten ons de kop niet gek maken. Onder continue aanmoediging van de stuur zijn we onder schema de eerste paar km door geroeid. Tijdens het ingehaald worden onder de A2 kwamen we helaas kort stil te liggen tegen wat dukdalven. Vol goede moed en ook frustratie weer de wedstrijd verder gegaan.

De volgende inhaler zou het dan ook moeilijk krijgen. Dit was boot 209, die op schema lag om bootje 10, nr 199, in te halen. De stuur koos heel onverstandig in de grote bocht de buitenkant. Hierdoor ontstond de situatie dat een gefrustreerde Compagnie vol gas gaf in de binnenbocht waardoor de snellere boot ook flink moest aan poten. Na de bocht was de pret snel voorbij en was 209 snel verdwenen.

De laatste kilometers bestonden uit het proberen om boot 202 op afstand te houden en onder schema te roeien. Het eerste Is gelukt, wij waren sneller en met een tijd van 32:37 zijn wij niet ontevreden. Iedereen heeft zin om volgend jaar weer een Head te roeien, met het gevoel dat er zowel meer te halen valt qua tijd maar ook als team met meer roeiuren.

Dames 8

Zondag 22 Maart was het zover; na 6 maanden trainen zijn we er klaar voor.
De dames 8 gaat naar haar 2e Head of the River Amstel. Er is de afgelopen maanden hard getraind, veel kilometers gemaakt en de ideale opstelling uitgeprobeerd. Om 9.00 verzamelen we bij de loods. Met 2 auto’s wordt er naar Amsterdam gereden. Aangekomen bij RIC zijn we mooi op tijd om de heren acht terug te zien komen. Zij hebben een mooie tijd neergezet. Dat legt de lat voor ons meteen hoog. Na koffie en een broodje/ banaan krijgen we de laatste peptalk van coach Jannes. “Iedereen kent zn eigen aandachtspunt en verder ga je gewoon zo hard als je kan..”

Het weer wordt steeds mooier; de zon schijnt, al is het nog wat fris. Na veel getwijfel: “wat doen we aan bij het oproeien”, stappen we in: 2 km oproeien. Wat een evenement is dit toch, zoveel te zien, zoveel boten. Gerry loodst ons vastberaden naar de start.

Daar gaan we dan! We trappen en we trekken, na 1 km nog steeds door niemand ingehaald, dat was vorig jaar wel anders. Onder de bruggen en de eerste bochten door, Gerry stuurt messcherp, we laten ons niet zo makkelijk inhalen! 8 km vliegen voorbij, we horen Jannes af en toe enthousiast schreeuwen en we zetten nog een tandje bij. Finish! Het is al weer voorbij.

We roeien rustig terug naar RIC. Daar staat Sjoerd al met onze tijd: 34,28! 4.5 minuut sneller dan vorig jaar! We zijn blij en trots.

Douchen, taart eten en de boot afriggeren. Moe maar zeer voldaan rijden we terug naar Hoogeveen. Na een heerlijke gezamenlijke rijsttafel is het wachten op de botenwagen. Die arriveert om 22.45. Gauw alles de loods in en dan zit deze geweldige dag er weer op. Wat een super-ervaring was het weer! Hulde aan onze geweldige coach Jannes en super stuur Gerry!

Rieneke, Lida, Jeanette, Liesbeth, Jannine, Wendy, Annemarie en Annet
FB_IMG_1427067210955

Klik hier voor alle foto’s