• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Heren 4* naar Novembervieren in Amsterdam

alfred-en-fred alfred jordan martin-en-jordanamsterdam

 

Novembervieren op de Amstel

Wij Jordan(s), Binne, Martin, Alfred en Fred roeien na de vechtrace in een Vier.

Een paar van die grote roeiers dat moet wel snel gaan dachten we, nou dat viel even tegen na de eerste training er was nog wel wat te verbeteren, gelijkheid, tempo, balans, enzovoort .

Maar het eerste doel was november vieren op de amstel alleen maar vieren in allerlei samenstelling, van jong tot oud en van recreant tot deelnemers aan de olympische spelen van 2016.

Om daar onder wedstrijdspanning een 4 kilometer te roeien( ze hadden allemaal buikpijn voor de start) de grote mannen.

Na een paar trainingen ging het al beter dan de eerste keer dus na de coaching van Leo, Atze en Henk Johan, zaterdag de boot op de boten wagen gemaakt eerst de boot gepoetst want alles helpt.

Gepoetste boot staat netjes en je hebt na de wedstrijd nog eenvoudig schoon te maken boot.

Zondag 11.30 vertrek van de roeiclub, 13.30 in Amsterdam bij de roei vereniging RIC. REGEN, koffie drinken, start bewijs ophalen bij de Hoop midden in het centrum. Boot opriggeren. Weer koffie drinken en omkleden en naar de wc gaan. En dan het water op het stuk oproeien is maar de helft van de wedstrijd dus lekker warm worden nog even wat oefeningetjes doen en dan opstellen voor de wedstrijd en kijken naar de ander roeiers of die sneller/langzamer zijn. En dan word de start wat uitgesteld dat betekend dat je koud word proberen warm te blijven en hopen dat het niet veel langer meer duurt. Yes we gaan beginnen we mogen starten en nu kijken of ons strijd plan lukt.

Onderweg in de auto al besproken hoe we het gaan doen tijdens de race, eerst km niet te gek, goed tempo zoeken, warm worden en dan km 2 en 3 tot het gaatje, 4km alles eruit wat je nog hebt.

We gaan prima van start de balans , tempo, gelijkheid en alle andere aanwijzingen die we hebben gehad lijken te lukken.

Na een km een klein moment van zwakte in de boot maar juist dan halen we een boot in, altijd goed om daar even door heen te komen, en dan die stuur blijft maar van alles roepen 10 slagen op de inpik, 10 slagen recht op zitten, 10 slagen alles uit de benen, 10 slagen op de uitpik letten, 10 slagen dit en 10 slagen dat. Maar het helpt we worden bij de 2 km nog even ingehaald door een andere ploeg maar die ziet zelfs de stuur niet meer na honderd meter.

De laatste 2 km alles eruit en gaan, we lopen nog in op een ander boot maar dat halen we net niet voor de streep.

Eind tijd 15.31 zeer tevreden voor het eerste optreden van deze ploeg. Op naar meer en sneller

Volgende wedstrijd is in Twente 4 km , en dan weer naar de Amstel voor de Head 8km met nog meer ploegen van de compagnie

Groeten Heren 4 de Compagnie ( en Jordan)