• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Hoogeveense gehandicapte sporters succesvol in Den Bosch

Den Bosch. Afgelopen weekend zijn in Den Bosch de Nederlandse special Olympics georganiseerd. Vanuit Hoogeveen deden er fietsers, een tennisser en een roeier mee. In de Brabanthallen verzamelden zich 2000 verstandelijk gehandicapte sporters uit heel Nederland met ongeveer 1500 begeleiders. De Brabanthallen waren omgetoverd tot een compleet Olympisch dorp met slaapvertrekken, eetgelegenheid en een hal voor opening en sluiting.

Voor het fietsen was in de binnenstad een stratenparcours uitgezet van een 1 km. De fietsers werkten drie onderdelen af te weten 1km en 5 km tijdrit en een criterium over 10 km. Bertus Pieterman, Egbert Veldman, Henk Spoelstra en Eelco du Pree reden met hun piloot op de tandem mee en waren daarbij zeer succesvol. In totaal werden er 11 medailles gewonnen. Mark Keuning reed op de solo racefiets met de snelle jongens en deed dat zeer verdienstelijk. Hij won 2 zilveren medailles, een prachtige prestatie!

Eric Rompic deed namens TC De Weide mee met het tennissen. Eric was wat minder gelukkig want hij moest zondag tijdens de finalewedstrijden opgeven met een enkelblessure.

Peter Kracht en Eefje Boelens kwamen namens de Hoogeveense roeivereniging De Compagnie uit op het onderdeel roeien.

Ondanks een moeizaam begin werd er uiteindelijk toch een gouden medaille gehaald op de 400 meter in een tijd van 4.04.25.

Al met al een prachtig weekend voor de sporters en hun vrijwillige begeleiders. Over twee jaar vinden de Special Olympics plaats in Heerenveen en zullen de Hoogeveners weer van de partij zijn!

7320345804_e117d8f585_k-gr