• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Jeugd sluit zomer af.

Vorig jaar was dat een roeikamp met overnachting in de Aanleg maar dat vonden wij dit jaar niet zo’n goed idee. Maar wat dan? Creatieve geest Inge opperde: pannenkoekenroeien. Hmmm, klink leuk maar hoe, wie, wat en waar? Even brainstormen en het plan was al rond.

Vrijdag 4 september was het zover en verzamelden alle 15 jeugdleden zich om de zomer af te sluiten. Met vereende krachten werden de riemen, boten, dekentjes, landvasten en pikhaken naar het water gebracht en ruim voor de geplande tijd was de jeugd klaar voor vertrek.

Rond 18:00 vertrokken Doosje, de Kanaaljuffer en de Winterjuffer richting Ossensluis. En daar stond Inge in haar spectaculaire camperbusje heerlijke pannenkoeken te bakken. Ondertussen werd er door enkele moeder de boel rondom het busje versierd en werden de tafels, stoelen en banken klaargezet voor de hongerige jeugd.

Om kwart voor 7 was de jeugd al bij de Ossensluis en werden de boten keurig gerond en aan hoge wal aangelegd. Met zo hier en daar een handje hulp werden ze uit de boten geholpen en storten ze zich al snel op de pannenkoeken.

Maar hoeveel pannenkoeken heb je nodig voor 15 jeugdleden? Nou ik kan je zeggen heel erg veel. Gelukkig kreeg Inge hulp van 3 moeders die met een enorme stapels aan kwamen maar deze waren echt in no-time helemaal op! En ook de ijsjes die door een moeder werden gebracht werden verorbert als of ze nog niets gehad hadden. Maar dat kwam natuurlijk dat ze tussendoor ook druk bezig waren met de omgeving verkennen en een ouderwets potje fopbal.

Toen het tegen 20:30 schemerig begon te worden werd het commando: “aan de boorden” gegeven maar instappen mocht pas nadat de ruggen van alle boegen en sturen rijkelijk waren voorzien van een stapeltje zeer irritante knipperlichtjes. Wat ze moeten wel zichtbaar zijn natuurlijk. Eenmaal in de boten kregen ook alle roeiers de nodige glow in the dark staafjes die om de riemen werden bevestigd en alle meiden wisten ze zeer creatief in hun lange haren te knopen.

Het zag er prachtig uit en eenmaal goed verlicht werd er aan de terugvaart begonnen. Ik weet niet wat er in die pannenkoeken zat maar ze gingen toch een partij hard! Luid HOP* roepend en zingend kwamen de boten na een half uurtje al weer aan bij de loods waar de ouders krap aan op tijd waren om ze binnen te halen. Nadat alles keurig was opgeruimd was het nog tijd om iets drinken en even na te kletsen en dan weer allemaal lekker naar huis.

Wat hebben wij als Compagnie een heerlijke groep jeugd en ouders. Het regelen van alles was zo klaar, alle ouders dragen daar waar kan zijn of haar steentje bij en dat zie je terug. De jeugdleden gingen weg als 15 individuen en kwamen terug als een groot team!
Kortom een prachtige activiteit die we zeker volgend jaar gaan herhalen.

Gera

*HOP roepen komt van Hopjestraining. Iedereen in de boot (dus ook de stuur en de trainer op de kant) krijgt 1 hopje. Dat betekend dat iedereen 1x hop mag roepen waarna de boot 10 halen strong moet roeien. Erg leuk om te doen.