• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Junioren competitie

De tweede wedstrijd van dit voorjaar zit erop.

Moe maar voldaan zitten de vier kompanen na te kletsen. Vanochtend was het wel anders. De spanning was voelbaar.

Twee weken geleden waren we voor het eerst in Leeuwarden. Met 4 roeiers en 6 supporters voor een tijdrit rond het eiland van 3 km in een gestuurde C4x, en een sprint van 250m met een keerboei in een C2*.

Een maal daarvoor had onze vrijdag en zaterdag ploeg samen geroeid. En ze deden het goed in Leeuwarden, Ze lieten zelfs een aantal ploegen achter zich.
Code geel was er afgegeven door het KNMI. In de luwte van het het eiland en in het zonnetje was het genieten, maar toen ze de vaart op draaiden en de wind vol op de boeg kregen was het wel even werken.

De telemetrie gaf aan dat ze de laatste 100m alles gaven, en voor het club gebouw over de finish kwamen met een snelheid van 15 km/u 2:00/500m

Ook indrukwekkend was de start snelheid in de c tweetjes.
Het leek wel een acht baan. Elke 2 minuten startte er een ploeg en dat uren achter elkaar.

Ook 1 keer geoefend met een keerboei is dan toch lastiger dan iedereen denkt.
In de spanning van de wedstrijd hoorden we veel riem gekletter.

Vandaag was Deventer aan de beurt. Weer 4 roeiers in een iets andere samenstelling. Jeppe kon niet en Gabriela wel, en nu 3 supporters.

De aankomst was al overweldigend. Een splinter nieuwe drijvende roeiloods die 3 meter op en neer kan om het water in de IJssel te volgen. In de loods ligt een hardhouten vloer. En is gevuld met blinkend witte boten.
Alles aan de muur ademt nostalgie uit om zo de 125 jaar historie maar niet te vergeten.

Het tijd schema kenden we al voor de boord aan boord wedstrijden over 750 meter. Er kon in 3 banen gestart worden.

Waar de meeste verenigingen niet het mooiste materiaal naar voren schuiven om te laten gebruiken door de beulen, kon Daventria waarschijnlijk niets anders vinden dan drie Competitor WinTech skiffs tot 75 kilogram, en 3 wedstrijd tweetjes waarvan er zelfs 2 van Filippi. De vieren waren gelukkig wat minder indrukwekkend, en werd door onze jeugd de houten als favoriet bestempeld. De andere die veel gebruikt worden op de IJssel leken zo lomp.

Ze zijn een beetje verwent, dus als ze nu wat liggen te mopperen thuis, niet te veel aandacht aan schenken.

Jordan en Jeroen mochten de spits afbijten. Heen bijna tegen de kant maar in de wedstrijdbaan knap sturend met een booglengte afgerekend met de tegen stander. En dat te bedenken dat Jeroen nog maar een half jaar roeit!
Shannon en Gabriƫla voor hun wedstrijd van de dag, drie bootlengtes voorsprong. Tegen de jongens wilde dat niet lukken en verloren ze.

Jordan in de skiff wist er een foto finish uit te slepen die hij jammer genoeg verloren heeft.

Toen nog de C4*. Ook een ervaren stuur van ARC, kon ze niet helpen om een race tegen zichzelf te winnen. Leeg kwamen ze over de finish, de tijd wilden ze niet meer weten.

Kijk op de site van Daventria voor meer dan 200 foto’s van de dag. Al onze kompanen staan er op hun best op.

Veel geleerd op naar de volgende.

De volgende en laatste race dit seizoen is in Assen op zaterdag 30 mei. Kom kijken en aanmoedigen, en als je ook maar enige twijfel hebt of jeugd/junioren coaching iets voor je is, kom eens langs of meld je aan!

Martin