• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Kerkboottocht 17 juli

Kerkboot 2013

Beste roeiers,

Op zondag 17 juli hebben wij de Kerkboot gehuurd. Veel leden van de Compagnie kijken hier naar uit! Het is een zeer speciale belevenis om in deze boot de Friese wateren rondom Sneek te verkennen. We roeien een eigen route van ongeveer 30 km.

Roeivereniging De Geeuw is de trotse eigenaar van deze bijzondere roeiboot: de Finse kerkboot. Je roeit in de Finse kerkboot met 14 roeiers en 1 stuurman of -vrouw. Je kunt er makkelijk een fikse afstand mee roeien. De techniek is niet moeilijk. Een ploeg geoefende roeiers haalt al snel een snelheid van 6 tot 8 mijl per uur, en kan dat uren lang vol houden. Voor minder geoefende roeiers is het een prima gelegenheid om eens een tocht te roeien.

Wij maken van deze zondag een echt uitje! Deze dag valt midden in de zomervakantie. Tijdens de tocht is er volop gelegenheid om aan te leggen en ergens te picknicken of lunchen. Wil je graag mee deze dag, geef je dan snel op. Er is plaats voor 15 roeiers. Er komen maximaal 4 roeiers op de reservelijst. Vol = Vol! Ervaren stuurlieden ( niet iedereen mag deze boot sturen) worden speciaal gevraagd zich aan te melden.

Klik hier om je aan te melden