• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Lid worden

Wat is roeien?
Klik hier voor algemene informatie over roeien en onze gang van zaken.

Proefles
Het is mogelijk om eerst een proefles te volgen. Hierbij krijg je een rondleiding door de loods en worden je de vaar-, boot- en loodsregels uitgelegd en krijg je uitleg over de gang van zaken. De roeibeweging zal eerst op een indoorroeier/ergometer voor gedaan worden waarna je het zelf mag proberen. Daarna mag je de roeibeweging proberen in onze bak (een nagebootste roeiboot dat vast zit aan het vlot, je kunt hiermee dus niet wegvaren of omgaan). Daarna mag je (onder begeleiding) echt de boot in. Door op onderstaande knop te klikken kun je een proefles aanvragen.

Proefles aanvragen

Proefles gehad, en nu?
Wanneer je de proefles gehad hebt en je enthousiast bent geworden, kun je je aanmelden voor het aspirant lidmaatschap of direct voor het gewone lidmaatschap (als je volgens de roeicommissie over voldoende ervaring beschikt). Dit kan ook zonder proefles. Wanneer je nog geen of onvoldoende ervaring met roeien hebt zul je eerst 10 lessen volgen en ben je eerst aspirant lid. Om je aan te melden voor het aspirant lidmaatschap of gewone lidmaatschap klik je op onderstaande knop.

Inschrijven (aspirant) lid

Nieuwe aspirant leden worden na de aanmelding bij de ledenadministratie door de Ledencommissie geïntroduceerd bij de Roeicommissie en indien gewenst bij de leden van de vereniging. De roeicommissie beoordeelt wie er, in geval van voldoende roeiervaring, voor welke roeiboten permissie krijgt en wie eerst 10 roeilessen dient te volgen.

Aspirant lidmaatschap
De 10 lessen zijn bedoeld om het roeien en sturen onder de knie te krijgen en veilig met het materiaal om te kunnen gaan. Na de 10 lessen zal je een theorie- en praktijkexamen afleggen en ontvang je bij goed resultaat het certificaat BRS – Basis Roeien en Sturen (eerder Wherry-stuur). Uiterlijk 2 weken na je examen beslis je of je lid wilt worden. Klik hier voor de actuele prijzen.

Lidmaatschap
Na 10 lessen kun je beslissen lid te worden. Klik hier voor de actuele prijzen. Nieuwe leden betalen contributie naar rato vanaf het begin van de maand waarin zij lid worden. Je gaat na je BRS certificaat automatisch door voor het scull 1 certificaat (hiervoor is fysiek examen afleggen niet nodig). Nadat je ook je scull 1 certificaat behaald hebt, kun je bepalen of je wedstrijden wilt roeien, recreatief wilt roeien, mee wilt trainen voor marathons of door wilt gaan voor andere certificaten. Klik hier voor alle certificaten.

Inschrijfgeld t.b.v. botenfonds en borg sleutel
Nieuwe leden betalen bij aanvang van het lidmaatschap eenmalig een inschrijfgeld van 50,00 euro voor het botenfonds en 25,00 euro sleutelgeld als borg voor de ontvangst van een sleutel van de loods (indien gewenst).

Secretariaat van H.R.V. De Compagnie
Postadres: Echtenseweg 1A
7909 HV Hoogeveen

Ledenadministratie
Zuiddreef 16
7908 WR Hoogeveen
leden@hrvdecompagnie.nl