• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Maiden voyage Explorer 21

De Wintech Explorer 21 heeft vanochtend haar maiden voyage gemaakt. Annemarie (foto) genoot van haar eerste vaart, en van het prachtige gladde water natuurlijk. Frans demonstreerde daarna nog even hoe heerlijk stabiel de boot is. Kortom, een aanwinst voor de Compagnie.

Afgelopen vrijdag, 1 maart, kwam Alex Wiersma persoonlijk de splinternieuwe Explorer brengen. Jan, Leo en Frans hebben hem meteen uitgepakt, aangeriggerd en op de stelling gelegd. We hebben deze voor aangepast roeien bedoelde oefenskiff gekocht met de 1000 euro uit de actie “het slimste bedrijf van Hoogeveen” georganiseerd door de Rotary Hoogeveen, aangevuld met een schenking van één van onze leden.

DSC_0434-e1362311934896

De Explorer 21 is wereldwijd de standaard voor aangepast roeien en werd ook in 2008 gebruikt tijdens de paralympische spelen in Peking. De boot is zeer stabiel en zeer goed manoeuvreerbaar, en is daardoor ook ideaal voor beginners en wat strammere ouderen. Hij is net zo breed als een C1 (Roodoog en Blauwoog), maar heeft geen externe kiel; het is een echte platbuik. Eventueel kunnen twee drijvers onder de dollen bevestigd worden, zodat omslaan praktisch onmogelijk is, een harde eis tijdens de paralympics.