• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Mastenbroekmarathon

De Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging ZRZV organiseert op zaterdag 16 september 2017 de Mastenbroek Marathon, een prestatietocht en roeiwedstrijd vanaf de Westerveldse Kolk bij Zwolle.
De tocht voert langs de Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt door de ecologische hoofdstructuur van Nederland, het Nationaal Park IJsseldelta.
Prachtig roeiwater!

Route en etappes

Je team start in Zwolle bij roeivereniging ZRZV aan de Westerveldse Kolk. Via het Zwarte Water en het Zwolle-IJsselkanaal bereik je de Spooldersluis. Hier start de wedstrijd, prestatietocht is ook mogelijk!

Over de IJssel vaar je in 15,2 kilometer naar Kampen waar de tussentijd wordt geklokt bij de Stadsbrug. Na de Stadsburg roei je nog 1,3 kilometer via de Ganzensluis naar de Kamper Roeivereniging IJssel aan het Ganzendiep.

Na een korte pauze start je hier opnieuw voor de tweede etappe. Je roeit via de Het Ganzendiep, de Goot, het Zwarte Meer en Zwarte Water weer naar de Westerveldse Kolk, een etappe van 30,5 kilometer. Je bent dan om de Mastenbroekerpolder heen gevaren, een polder drooggelegd in 1364!

Wil je meedoen met deze marathon meld je dan nu aan via de website van `De Compagnie`. Via de datum (16 september)  in de agenda aan de linkerkant van de startpagina kun je je inschrijven . Inschrijving is mogelijk tot 1 september.

Voor deelname aan de marathon is een goede roeiconditie noodzakelijk!!!!