• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Moedig ons aan en volg ons live tijdens de Elfsteden RoeiMarathon 2015!

Beste roeigenoten,

Volgende week vrijdag 15 mei gaat de Elfsteden RoeiMarathon van start vanuit Leeuwarden. Het is de 30e editie en voor de 4e keer alweer neemt onze vereniging deel aan deze monstertocht door Friesland. En voor het eerst maar liefst met twee teams! Het is een prestatie van formaat dat vanuit een vereniging met ongeveer 110 leden zich 24 roeiers voor deze zware tocht over 208 km hebben aangemeld. Die winst is al binnen zelfs voordat we gestart zijn!

De volgende roeiers doen mee in de wedstrijd mixed categorie (MixC2*) en roeien in de Watersnuffel met als startnummer 49:

Binne, Rieneke, Atze, Marchien, Martin, Jannine, Fred, Ingrid, Alfred, Annemarie, Ralph en Christel. Zij worden begeleid door de chauffeurs Robbert (partner van Jannine) en Johan (kennis van Fred).

Deze ploeg heeft de ambitie uitgesproken om hoog in deze categorie te eindigen en in ieder geval het clubrecord van 21 uur en 40 minuten te verbeteren.

In de toercategorie wordt in de Rombout met startnummer 78 geroeid door:

Inga, Erlinde, Caroline, Pouwlien, Jurgen, Wiebe, Luc, Sjoerd, Kajan, Jeanette O, Liesbeth en Wendy. Zij worden begeleid door de chauffeurs Heleen, Frans, Hans SG en Jannes.

De naam toercategorie is mogelijk wat misleidend. Het zal allerminst een toertocht worden. Zij starten ongeveer 10-15 minuten na de Watersnuffel, maar ze zullen ongetwijfeld hun best doen om hen in te halen.

Voorgaande 3 keer verschenen we met 4 ploegen van 3 roeiers (waarvan 1 persoon steeds stuurt) en een chauffeur per ploeg aan de start. We reden dus met 4 auto’s rond. Dit is voor het team van de Rombout dit jaar ook gelijk gebleven. Echter, de indeling bij het team van de Watersnuffel is dit jaar geheel anders, omdat zij starten in de wedstrijd MixC2* klasse waarbij elk traject altijd door een man en vrouw geroeid moet worden (stuur niet meegerekend). Het team bestaat dus uit 2 busjes en chauffeurs met in elk busje 3 ploegen van 2 roeiers. De stuur zal iemand van een andere ploeg zijn. Dat kan uit hetzelfde busje zijn, maar ook uit het andere busje.

Het zal weer een groot spektakel worden waarvoor 94 teams zich hebben ingeschreven.

Voor de leden die onze roeiers willen aanmoedigen volgen hier de geschatte doorkomsttijden van de Watersnuffel bij een aantal wisselplaatsen. En zoals gezegd, de Rombout ploeg doet zijn best om ook deze tijden te realiseren.

Vrijdag 15 mei
20.00 uur: Start in Leeuwarden bij de Prinsentuin. Het is zeer de moeite waard om binnen een half uur 94 boten achter elkaar weggeschoten te zien worden.
21.30 uur: Burdaard bij de molen
22.20 uur: Dokkum, Lyceumweg

’s nachts roeien de boten door en wordt weer gewisseld in Burdaard, en vervolgens in Oenkerk, Leeuwarden, Weidum, Daersum, Sneek, Osingahuizen, Sloten en Kippenburg.

Zaterdag 16 mei
07.08 uur: Galamadammen, de Kuilart 1 Woudum bij camping de Kuilart.
08.00 uur: Stavoren bij het station
09.00 uur: Hindeloopen, Westerdijk 9 bij camping Hindeloopen
In Hindelopen zelf staan altijd veel toeschouwers, het is daar moeilijk roeien door een smalle vaart met bruggetjes.
09.55 uur: Workum, Inthiemasingel
10.34 uur: Parrega, Trekweg 6
11.22 uur: Hichtum, Schwartsenbergweg 8
12.11 uur: Arum, de Tliie 10
13.00 uur: Harlingen, Zuiderbolwerk 14
13.53 uur: Franeker, Noorderbleek
14,54 uur: Berlikum, Gernierswei
15.54 uur: Weidum, Trekwei aan het Harinxma kanaal
16.46 uur: Finish Leeuwarden, Avondsterren 13 bij RV de Wetterwille.

Onze roeiers zullen belangstelling van clubleden zeer op prijs stellen en een aanmoediging zal ze extra motiveren. De Watersnuffel en Rombout zijn goed herkenbaar. Let op de kleur van de riemen en de Rombout heeft een oranjekleurig voor en achterdek. Bovendien staan bij elke wisselplaats een of twee chauffeurs en ploegleden klaar om in te stappen.

De boten live volgen
Onze beide boten zijn tijdens de race ook te volgen via Track en Trace. Ga daarvoor op smartphone/tablet of thuis op de computer/laptop of tablet als volgt te werk:
1. Ga vrijdag 15 mei vanaf 14.00 uur naar http://elfstedenroeimarathon.nl/toer/21 (tot die tijd is dit nog de versie van vorig jaar).
2. Klik op “Ga naar de mobiele versie” als je op een smartphone/tablet kijkt en “Ga naar de desktop versie” als je op een computer/laptop kijkt.
3a. Mobiele versie: Klik op selecteer team en klik op startnummer 49 en/of 78. Je kunt nu de boten volgen.
3b. Desktop versie: klik op Panel beheer
4. Vink “Team selectie” aan
5. Vink het vakje voor “Alle boten” uit
6. Klik op het plusje voor MixC2* en/of Toercategorie
7. Vink startnummer 49 (MixC2*) en/of 78 (Toercategorie) aan. Je kunt nu de boten volgen.

Overigens, in het clubhuis van RV de Wetterwille (Leeuwarden) en in het clubhuis van De Geeuw (Sneek) is de race op een groot scherm live te volgen.

Graag tot ziens op vrijdag 15 en/of zaterdag 16 mei!

Met een sportieve roeigroet,

Hans Mooij, teamcaptain.