• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Nationale Avondtocht Amsterdam

Avondtocht Amsterdam 2018
Zelf was ik al in Amsterdam, maar ook de mensen, die uit Hoogeveen vertrokken, waren mooi op tijd bij roeivereniging Willem 3, om mee te doen met de Nationale Avondtocht.
Omdat ook de mensen van de organiserende vereniging de Amstel vroeg waren, vertrokken we al om 16.30 uur.
Op de Amstel ter hoogte van het Amstelkanaal kwamen we de eerste boten van andere verenigingen tegen. We waren mooi vroeg en daarom was het nog niet zo druk.
Op de brede Amstel en daarna de Nieuwe Prinsengracht konden we flink doorroeien en dat was fijn, want je weet ,dat er in Amsterdam ook altijd momenten zijn, dat het helemaal niet opschiet! We waren al gauw in het Entrepot Dok, achter Artis, waar vroeger een industriegebied was en nu een mooi voorbeeld van stadsvernieuwing is. We kregen daar een verrassingspakketje, waar later chips, kaasblokjes en gehaktballetjes in bleken te zitten.
Terug op de Amstel sloegen we af de Keizersgracht in. Na een paar bruggen werd onze weg opeens versperd door zwembadlijnen en een groot opblaaspodium voor de Cityswim, die zondag zou plaatsvinden. Een misverstand tussen de organisaties.
Achteraf ging de hele Cityswim niet door vanwege de poepbacterie.
Na een moeilijke, maar goed geslaagde keermanoeuvre, waren we terug op de Amstel, waar een kleine chaos was ontstaan en we weer herenigd werden met onze tweede ploeg, die wat achter was geraakt.
Inmiddels was er contact geweest met de organisatie en roeiden we nu via de Herengracht naar de Brouwersgracht, waar we weer op de route kwamen.
Dit was echt Amsterdam! Mooie grachtenpanden, veel boten op het water, rondvaartboten, die voorrang hebben en de ene brug na de andere! Onze stuurvrouw Wilma bleef echter volmaakt kalm en loodste ons veilig door al het gekrioel.
Op de brede Singelgracht namen we even een pauze om te genieten van de kaasblokjes(Old Amsterdam!) en de gehaktballetjes en om te wisselen van stuur.
De Singelgracht schoot weer lekker op, tot we daar niet verder konden en we via haakse bochten, moeilijke bruggetjes en veel tegenliggers uiteindelijk bij het Rijksmuseum uitkwamen. Als stuur was ik hier volledig de weg kwijt, ondanks dat Amsterdam mijn geboortestad is, maar de organisatiecommissie had dit al voorzien en op iedere brug stond iemand om de weg te wijzen en aanwijzingen te geven hoe je de bocht het beste kon nemen!
Na het Rijksmuseum kwamen we via de Boerenwetering al gauw bij roeivereniging de Amstel. De meeste roeiers konden hier meteen aanleggen, en gaan genieten van het Indisch buffet, maar wij moesten eerst nog naar Willem 3 om de boten in te leveren! Dat was best nog een eind!
Nadat we dat gedaan hadden haastten we ons terug naar RV de Amstel en na nog wat oponthoud door een onwillige parkeerautomaat schoven we aan bij het heerlijke buffet.
Het was een prachtige tocht met een heel goed doordachte route( behalve de Cityswim)
en we hebben genoten!
Gerry