• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Nieuw record Elfsteden Roeimarathon!

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat we afgelopen vrijdag en zaterdag met een team van de Compagnie voor de 3e keer de Elfsteden Roeimarathon geroeid hebben. Het was wederom een erg geslaagd weekend. Op een paar timingsprobleempjes na is alles zeer goed verlopen. En die probleempjes zijn zeer snel opgelost, vooral omdat de teamspirit zo vreselijk goed zat. Ook supporters die zijn wezen kijken viel de goede onderlinge sfeer, saamhorigheid en goede samenwerking op. Daar zijn we als vereniging zeer trots op! Het viel ons op dat we het wisselen goed onder de knie hadden gekregen en hier ten opzichte van andere teams aardig wat tijd op wonnen. De chauffeurs trokken de boot naar de kant en hielden hem vast, ploeg A hielp ploeg B uit de boot, ploeg B hielp ploeg A in de boot, riemen pakken en wegwezen. Veel andere teams hebben uitgebreid de voetenborden zitten stellen, hadden geen structuur met in- en uitstappen of niemand hield de boot vast.

We hebben het oude record van 2012, dat stond op 22 uur en 1 minuut, verbeterd met 22 minuten. Dus we hebben er nu in totaal 21 uur en 39 minuten over gedaan. Hiermee zijn we geëindigd op plek 62 van de 107 boten (ons startnummer was 93 dus we hebben heel wat boten ingehaald). Dit is ook te danken aan het geweldig mooie weer. Dit jaar hadden we ook geen materiaalpech en niemand is verkeerd gevaren.

Zie hier de doorkomsttijden in vergelijking met voorgaande jaren: Uitslag_ERM Je kunt  om dit te vergelijken. Heeft Atze even voor ons gemaakt!

We willen Hans, die alles ook dit jaar weer tot in de puntjes georganiseerd had, nogmaals bedanken voor zijn geweldige bijdrage aan dit fantastische evenement! Zonder hem was dit nooit gelukt! En ook zonder de chauffeurs hadden we dit niet gered. Dank jullie wel!

Velen hebben ons gevolgd via de track & trace website die eerder in een bericht vermeld stond. Dit was een zeer mooie toevoeging van dit jaar en hebben we als zeer prettig ervaren. We hebben er zelf ook dankbaar gebruik van gemaakt om te zien waar de boot was. We hebben ook genoten van de supporters die ons ter plekke aangemoedigd hebben. Zowel vrienden en familie als andere leden. Geweldig!!

Degene die dit jaar voor het eerst mee gedaan hebben zijn nu ook besmet met het ERM-virus, een mix van heel veel gezelligheid, adembenemend mooie natuur, toewijding en teamspirit, maar ook een hoop adrenaline, emoties, discipline, weinig slaap en je heeelemaal kapot roeien tot je letterlijk niet meer op je benen kunt staan. Je moet het een keer meegemaakt hebben!

Bekijk hier de filmpjes. Met name het filmpje van ploeg 2 kan direct gebruikt worden voor instructies:

[tubepress mode=”playlist” playlistValue=”PLnosBvdWawtSTbHDw1nKH8H8euUsHBgo6″]

Bekijk hier de foto’s, het wordt in de loop der tijd nog aangevuld.