• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Roeien op stromend water

Drie zondagen achtereen reisden wij (Friso, Bert, Joke en Gerry) af naar Rotterdam, om daar bij de roeivereniging Nautilus een cursus “Roeien op stromend water “ te volgen.

In de brede rivierwherry’s leerden we om te beginnen de “Nautilusshuffle”, zodat in de boot roeiers en stuurlieden van plaats konden wisselen zonder ergens te moeten aanleggen.
Daarna volgde het oefenen op de Maas om te leren wat je moet doen bij hoge golven, hoe je met stroom mee of tegen de pijlers van een brug kunt ronden, hoe je moet aanleggen, enz. en dat alles zowel roeiend als sturend. Heel belangrijk was het geven van duidelijke commando’s en het direct reageren van de roeiers.

De laatste zondag maakten we een tocht door de verschillende Rotterdamse binnenhavens waarbij het geleerde goed van pas kwam.

Kortom een gezellige en leerzame cursus.

Ook was het leuk om mensen van andere verenigingen te ontmoeten, die (soms) al meer ervaring hadden.

Op de terugweg in de auto fantaseerden we over het idee om ook met onze vereniging eens mee te doen met een meerdaagse toertocht op stromend water. In ieder geval is het duidelijk dat er nog meer mogelijkheden op roeigebied zijn, dan wij nu gebruiken.

Misschien een idee voor de toercommissie om eens te inventariseren of hier belangstelling voor is?