• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Serious Rowing Challenge; geef je NU op!

Van 18 tot en met 24 december 2013 staat Nederland geheel in het teken van de 3FM Serious Request-actie. Deze samenwerking tussen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis vraagt al sinds 2004 jaarlijks aandacht voor een stille ramp en probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar geldt het Wilhelminaplein in Leeuwarden als decor voor het ‘Glazen Huis’ waar drie dj’s zich 7 dagen lang laten opsluiten. Uit heel Nederland stromen de initiatieven binnen om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel, maar zijn er slechts een aantal initiatieven die de hele week op het plein bij het Glazen Huis mogen staan.

De organisatie van het WK Roeien 2014 Amsterdam, de KNRB en Aegon organiseren in samenwerking met roeivereniging Wetterwille op het Wilhelminaplein: SERIOUS ROWING CHALLENGE. De uitdaging is om, van 18 tot en met 24 december, 7 dagen lang 24 uur per dag, 2 ergometers continue bezet te hebben. Iedere roeier, maar ook niet roeiers, kan zich online inschrijven voor 1 of meerdere blokken van 10 minuten en betaalt een vast bedrag van € 10,- per 10 minuten. Vervolgens kan men zich nog laten sponsoren door familie en vrienden en draagt Aegon voor elke geroeide kilometer € 2,13 bij. Dit initiatief zal plaatsvinden in een open, speciaal omgebouwde trailer, die volgend jaar vaker ingezet gaat worden tijdens de Aegon Celebrate Rowing Tour, ter promotie van de roeisport en het WK Roeien in 2014 in Nederland.

Op deze manier willen wij als roeiwereld een bijdrage leveren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel dit jaar, namelijk kinderen die jaarlijks onnodig sterven door diarree. Maar hiernaast uiteraard ook promotie maken voor onze mooie roeisport.

De KNRB vraagt ons, als liefhebber van de roeisport, hierbij om te helpen deze actie tot een succes te maken.

Als groep opgeven
We kunnen ons als groep hiervoor opgeven. Hiervoor reserveren we dan een tijdsblok. Als je hieraan mee wilt doen, meld je dan via deze link (dan ziet de rest ook wie hierin geïnteresseerd is). Geef ook even aan welke dag/tijdstip. Hoe eerder we een groep hebben, hoe meer keuze over het tijdstip.

Individueel opgeven
Het is ook mogelijk je individueel (en eventueel met vrienden en familie) in te schrijven via www.seriousrowingchallenge.nl.

Kijk voor meer informatie op www.seriousrowingchallenge.nl.