• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Skiffshow 2015

1-DSC_0208Op zaterdag 20 juni 2015 vanaf 11:00 uur organiseert de roeicommissie voor iedereen :

De jaarlijkse skiff show

Deze show is voor iedereen die al eens in een skiff geroeid heeft, of dat binnenkort wil gaan doen, en heeft als eerste actie :

Wat moet ik doen als ik omsla, en hoe klim ik weer in de boot ?

Iedereen zal er alles aan doen om dit te voorkomen, maar toch….., het kan iedereen die roeit overkomen …..                                                                                                                                        En wat doe ik dan ?????

Het omslaan en inklimmen zal gedemonstreerd worden door een lid van de roei commissie. Daarna mag iedereen nadat hij/zij moed verzameld heeft, ook proberen of het lukt om na omslaan weer in de boot te klimmen.

De instructie zal plaatsvinden voor het vlot,maar alleen als:

Het niet te hard waait, en het niet al te slecht weer is.

Het water is in ieder geval niet al te koud en hopelijk ook SCHOON.

Daarna mag iedereen met wat meer skiff ervaring laten zien welke kunstjes hij/zij kan vertonen in de boot, we hopen hierbij voor een grote bijdrage van de jeugd die bezig is voor skiff3, of dat al heeft, of gewoon zin heeft iets geks te proberen.

Laat maar eens zien hoe je :

  • Riemen kunt wisselen op het water
  • Kunt gaan staan in de boot.
  • Ander kunstjes kunt laten zien

Uiteraard moeten die leden, die het ook willen proberen er in ieder geval aan denken extra droge kleren mee te nemen. Het is prima om een badpak aan te trekken, maar geadviseerd wordt om daarover ook wat bedekkende kleding aan te trekken om ontvellingen, blauwe plekken, etc. zoveel mogelijk te voorkomen, maar trek niet teveel aan omdat je anders beperkt bent in je bewegingen.

Iedereen die tenminste de Wherry-Stuur kwalificatie heeft, mag het proberen.

Opgave hiervoor is niet nodig, De roei commissie hoopt op een grote opkomst.

Hans van Someren Greve