• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Toeren rondom Sneek

Afgelopen  zaterdagochtend, stipt om 7.40 u vertrok ons ploegje naar Sneek voor de  jaarlijkse landelijke toertocht. We waren deze keer maar met zijn vijven. Voor  Liesbeth was dit haar eerste toertocht, Esther en Rieneke hadden al een keer in de  kerkboot meegeroeid, en Gerry (onze kapitein) en ik waren de ervaren toerders.  Je hebt natuurlijk toertochten en toertochten: zonnige gezapige uitjes met veel  geklets en gezellige terrasjes, en prestatietochten met wind, regen, blaren en  hete soep en uitsmijters. Wel, deze tocht was van de laatste soort al hebben we  het wel droog gehouden. De deelnemers aan de elfstedenmarathon weten nog wel wat windkracht 4 tot 5 op de brede Friese wateren betekent; wij nu ook! Mijn  complimenten aan de “groentjes”.

Pas na 4 uur  doorroeien met maar één korte plaspauze waren we bij de lunchplek in de  passantenhaven van Joure, een uur later dan gepland. De organisatie was al  ongerust en had ons geprobeerd te bellen, maar dat was ons in al het geweld  ontgaan. En wij maar denken dat we niet hard genoeg hadden geroeid! Achteraf  bleken wij de enige ploeg die de volledige C4 route heeft geroeid, inclusief die  lus van 10 km waarvan 5 pal tegen de wind in. We waren behoorlijk nat en koud  toen we aankwamen en hebben het door de organisatie gezellig uitgespreide  picnickleed maar links laten liggen en zijn  meteen het havencafé  ingedoken. Daar mochten we onze meegenomen lunch niet opeten (“Ik heb hier een  zaak, meneer.”), maar ze hadden wel lekkere soep.

Al na een half uurtje  gingen we weer op weg, als laatsten, met nog wat pittige tegenwindstukken in het  vooruitzicht. De organisatie had gelukkig besloten om via de kortere wherryroute terug te gaan. En toen pas bleek hoe goed wij waren: we haalden de ene na de  andere boot in en kwamen uiteindelijk na twee uur als eersten weer bij de Geeuw  aan, na de kerkboot, dat wel. En iedereen maar stoer zeggen dat ie helemaal niet  moe was. En toen ging de wind liggen en brak de zon door; toch nog! De traditionele Indische/Chinese maaltijd ging er vlot in en het ijs  met warme kersen was een mooie afsluiting van deze heugelijke roeidag. Nou ja,  we moesten nog wel even terugrijden, maar we zaten in heerlijk zachte stoelen  met rugleuning! Nogmaals bedankt daarvoor Gerry, allemaal bedankt voor de  gezellige dag en tot de volgende keer.

–Friso

2013-06-01 18.40.022013-06-01 09.33.49 2013-06-01 09.00.36