• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Toertocht Zwolle-Dalfsen

Hoe nat het was.. en hoe mooi!

De spoedoproep van Liesbeth had gewerkt: er stonden zondag 16-8 toch tien mensen klaar voor de toertocht van Zwolle  naar Dalfsen: Anneke, Annet, Bert, Bert, Frans, Jurgen, Liesbeth, Marijanne, Pieter en Wiebe.
Na een bak koffie in de riante kantine, verzorgd ook daar door vrijwilligers met bardienst, stonden we rond half tien op het vlot de twee gehuurde C4-en klaar te maken. Wel even opschieten, want (grote club) het was er aanmerkelijk drukker dan bij ons. Een komen en gaan van skiffs, tweetjes en C3- en C4-en. Ook op het water, want bijna tot de brug van de A28 voeren we steeds in gezelschap van minstens een ZRZV-ploeg. En dat is toch al dik 8 km.
Het was meteen genieten, hier en daar een spatje regen, maar aangenaam roeiweer en het hele stuk over een prachtige brede rivier met soms monumentale boerderijen en landhuizen op de oevers. Tegen twaalven even liggen dobberen voor de sluis en samen met een tjalk en een kruiser erdoor. Daarna begon wat de buienradartuurders al vreesden: steeds meer druppeltjes. We hoopten nog even dat de ergste buien tijdens de lunch in de 7 Deugden zouden overwaaien, maar nee. De terugweg hebben we eigenlijk, met een drijvende stop in weer een volle sluis, aan een stuk door geroeid. Geen weer om even stil te liggen voor een flesje fris of een rondje koeken. De omgeving was een tintje grijzer nog steeds erg mooi voor wie het door de spikkels op de bril kon zien, maar bij de meesten ging toch de blik in de boot en de tong op de roeischoenen. Moe maar voldaan kropen we tegen vijven na een tocht van 38 km weer de wal op in Zwolle.
Franspickerimage