• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Troosttocht

Precies volgens schema maakten we om kwart voor een, onder het toeziend oog van Annet en Liesbeth,los van het vlot. De sluiswachters waren kennelijk blij met ons,deze eerste zondag in juni, want zodra ze ons zagen aankomen, werd de sluis opengezet en konden we naar binnen.
Toch altijd weer indrukwekkend, het hoogteverschil in deze sluis. Verschillende mensen van de club keken toe, hoe we langzaam omhoog stegen.
Gelukkig was het in de sluis en op het water nog erg rustig, zodat we heerlijk in ons eigen tempo konden roeien. Het weer was ook perfect, niet te warm en niet te koud.
Het enige probleem, dat zich voordeed, was het feit, dat bij de Kanaaljuffer een blad van een riem losliet, zodat ze met zeven riemen moesten roeien i.p.v. acht. Gelukkig stond stuurman Roelant voor niets. Ze kwamen netjes met De Kanaaljuffer in Noordscheschut aan, net als trouwens het Doosje en de Watersnuffel.
Liesbeth stond daar al te wachten met de koffie en de cake en al gauw verschenen ook, de telefonisch opgeroepen, Annemarie en Sjoerd met een andere riem voor de Kanaaljuffer.
Na een pauze van ongeveer een half uur, werd de terugreis aanvaard.
Mooi op tijd waren we bij de sluis, die al weer voor ons werd opengezet.
Tegen vijven waren de boten verzorgd en kwam er een eind aan heel gezellige dag.
Echt een aanrader deze tocht, juist voor mensen, die nog niet zo lang roeien en nu met hulp van enkele veteranen, zien hoe het er op zo’n toertocht aan toe gaat.
Een goede voorbereiding op langere tochten.

Gerry