• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag Cottwich Almelo Regatta

Zondag was onze eerste wedstrijd als Mix team.

Al op tijd zijn we naar Almelo vertrokken samen met onze coach Atze.

Tevoren voldoende tijd om door te spreken hoe we de wedstijd gaan aanpakken. Er lag een goed plan, daar kon het niet aan liggen.

Ook het weer was prima, voor we het water op gingen kwam zelfs de zon tevoorschijn. Wel stond er wat wind. Ja, tegenwind doet wel wat met de tijd. Maar daar hebben alle ploegen dan last van.

Met startnummer 62 zijn we een van de laatsten die van start mogen, maar we moeten wel op tijd oproeien. Kunnen we het parcours verkennen. Niet erg ingewikkeld, een flauwe bocht bij de finish en verder alleen maar rechtdoor.

Al snel komen we er achter dat het roeiwater iets verschilt met ons eigen vertrouwde water in Hoogeveen. Het volgen van de kant (wat zo logisch is bij rechtdoor) dat is niet verstandig bij een wal die nogal grillig is. Ook is er een lang stuk met harde wal waar de golfslag erg blijft hangen. We zijn ook niks gewend in Hoogeveen.

In het opstelgebied voor de start wachten we in de zon tot we aan de beurt zijn. Ondertussen onze tegenstanders op te nemen.

Eindelijk mogen we van start. We komen al snel in een fijne cadans met een fijn tempo. Atze fietst mee en bevestigt dit. Het eerste deel van de race gaat super. Atze roept zelfs dat we inlopen op onze voorganger. En zelf zien we dat we uitlopen op de ploeg na ons.

Het tweede deel is lastiger. Dat is het stuk waar het water onrustig wordt. We hebben moeite om ons tempo vol te houden. We lopen weer wat uit. Atze motiveert ons vanaf de kant, geeft wat aanwijzingen en wij pakken het weer op.

We halen een skiff in (voor het goede gevoel) en gaan richting de laatste 500 m met zware benen. Een versnelling zit er niet echt meer in maar we doen een poging.  We horen Atze roepen dat we weer wat inlopen. Publiek aan de kant (motiverend om mijn kinderen te horen schreeuwen, ik wist niet dat ze er waren). We zijn er bijna…..

En dan de finish, alles gegeven, meer zat er nu niet in. Een goed gevoel! Blij met wat we samen hebben gepresteerd. Tevreden over de race.

En uiteraard zijn we dan heel benieuwd naar de tijd, snel naar het vlot waar Atze staat. Duidelijk minder bij stem dan voor de race. (Dank je wel coach).

We zijn gefinisht in een tijd van 21.48. over 5 km. Dat bevestigt ons goede gevoel.

Een mooi richtpunt voor de volgende wedstrijd op 1 oktober in Gramsbergen.

Henk-Johan en Rieneke