• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag en foto’s Trompmarathon (56 km)

Het verslag van Gerry:

Om 7 uur vertrokken we van de loods,zodat we mooi op tijd bij RV Tromp in Hilversum waren. Na de koffie met koek en het captainsberaad meteen de boot in het water gelegd en gestart. Met Lida als stuur en Jannine op slag gingen we op weg naar de sluis bij de Vecht, 7 km verderop. In de sluis leidde de naam van onze boot, de “Lumey” bij andere roeiers tot de veronderstelling, dat we uit den Briel zouden komen, maar na uitleg over de bijenkorf op onze shirts wist iedereen daarna wel beter. Pouwlien deed in de sluis weer nieuwe ideeën op voor andere marathons, dus dat zien we nog wel.

Bij Nieuwersluis staken we onder toezicht van leden van Tromp het Amsterdam-Rijnkanaal over en daarna werd het vaarwater steeds smaller en de omgeving steeds mooier. Langs prachtige landhuizen met prieeltjes (die soms goed van pas kwamen tijdens een sanitaire stop) en mooie dorpjes.
In Abcoude was een eenrichting vaarwater, waar we al peddelend doorheen moesten, maar met Heleen als een soort boegbeeld voorop lukte dat uitstekend. Via het prachtige Gein en na opnieuw het À-Rkanaal te zijn overgestoken, kwamen we via de binnenstad van Weesp opnieuw op de Vecht.
Na een korte drink/plaspauze bij neven van Gerry begonnen we aan de laatste 20 km.

Iedereen begon nu wel wat vermoeid te raken, maar het ergste te lijden hadden toch wel onze billen. Aangekomen bij de sluis zag je dan ook vooral de dames in de diverse boten allerlei rek-en strekoefeningen doen om de kramp een beetje kwijt te raken.
Stuurvrouw Heleen wilde de boot netjes aan de kant manoeuvreren, maar de bemanning reageerde totaal niet meer op haar commando’s, wat Pouwlien de opmerking ontlokte dat dat misschien kwam omdat ze altijd al zoveel praatte, dat niemand meer luisterde.
Toen de sluis echter openging werd de orde hersteld en na het schutten waren we al gauw weer iedereen voor.
Het kanaal naar Tromp leek op de terugweg veel langer en minder mooi dan op de heenweg, maar de ontvangst,met heerlijke borrelhapjes maakte alles weer goed.

Kortom een prachtige tocht en heren van de Compagnie, we rekenen volgend jaar ook op een mannenboot!

Hierbij de foto’s:

En een video:

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.