• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag & foto’s grachtentocht Amsterdam 7 sept

De verhalen waren al mooi, de avondroeitocht door A’dam. Een belevenis was het, met een diner na afloop. Ik had er zin. Hoe romantisch met een snelle en slanke boot over de Amstel en de door de grachten. Roeivereniging de Amstel, hoe nostalgisch klinkt het.

De dag kwam steeds dichter bij, zaterdag 7 september zou het zover zijn. ’s Middags vertrekken vanaf onze roeivereniging, kwart voor vier en daarna anderhalf uur rijden.

Eindelijk was het zover, op tijd vertrekken naar Echten, spullen klaarmaken, regenjas, lampje wat te eten. Geen lunchpakket nodig, een diner stond op ons te wachten. Dat is wel wat beter dan een paar boterhammen met kaas.

Thuis eerst goed gegeten, het diner zou pas om half tien ’s avonds zijn. Het weer hier was niet super, af en toe wat regen. Met drie auto’s gingen we op pad. De route planners waren ingesteld, het kon niet meer fout gaan. Wonder boven wonder werd het weer alsmaar beter naarmate we dichter bij A’dam kwamen.

Iedereen was opgelucht. De zon scheen en het was droog en geen regenwolken te bekennen. We konden de boten ophalen bij roeivereniging RIC. Prachtig ligt die vereniging aan de Amstel. Een beetje vergane glorie maar wat een mooie atmosfeer.

Dwars door A’dam en over de Amstel. Als een speedboot gingen we af en toe. Woonboten, prachtige huizen, andere roeiboten, dwaze Amsterdammers die over onze riemen wilden varen, roeiboten die de bocht niet konden nemen, boten met muziek en de champagne koud, alles kwamen we tegen.

Eten bij roeivereniging de Amstel, heerlijk en gezellig. Het lijkt wel alsof ze daar leven om te genieten. Dat hebben wij in ieder geval ook gedaan.

Bert Offerman.

De foto’s