• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag Internationale Pinksterregatta (IPR) Delfzijl

Zaterdag 19 mei reisden Thijs, Martin en ondergetekende af richting het hoge noorden om deel te nemen aan de jaarlijkse IPR (Internationale Pinkster Regatta) te Delfzijl. Rond 10:30 vertrok de auto met Hans v Herwijnen, Thijs, Martin en ik met op de botenwagen de 2X en de skiff richting het uiterste puntje van Groningen. Er is niets boven Groningen (of zo iets…).

In Delfzijl aangekomen waren er verdacht weinig botenwagens. We zagen alleen wagens van  ’t diep en aengwirden. Op naar de inschrijf tafel….niet gevonden…uiteindelijk aan het eind van de dag het inschrijfgeld maar aan de wedstrijdleider gegeven. Op de deur van de loods hing de wedstrijdindeling en starttijd, deze tijden klopten al niet meer met wat er op de site stond en er werd nog lustig geschoven met het deelnemersveld en starttijden  Al met al werd duidelijk dat Thijs in de skiff 1 tegenstander had van zijn leeftijdsgroep en wij het moesten stellen zonder directe tegenstander. Teleurstellend! Maar bekeken van de positieve kant: de 2x heeft in iedergeval blik!

De wedstrijd! Thijs moest in heat 1 aan de bak. Koen Scholten startte na hem, Thijs kon dus mooi zicht houden op de snelle jongen van ’t Diep. Thijs heeft zich kranig geweerd. Had een iets te snelle start wat hij later in de wedstrijd moest bekopen. Maar toch heeft hij de schade beperkt weten te houden en maar 7 seconden verloren op zijn directe tegenstander. Een tweede plek als resultaat! (maar dat is logisch :-)) Thijs, jongen,  een mooie tijd, om trots op te zijn! 9:19!

In Heat twee mogen de 50-plussers opdraven! Tijdens het oproeien goed het roeiwater in zich opnemend roeienden deze 2 mannen richting de start. Het damsterdiep (of damsterdeip in grunn) bleek een bochtig parcourtje van ruim 2km te zijn, met een lange flauwe bocht aan het eind richting de finish. 2 bruggen maken het feest compleet. Martin moet z’n nek wel stevig verdraaid hebben vanwege het vele noodzakelijke omkijken. Je krijgt er een Vechtrace-déjàvu van!

Na een vliegende start wordt er steady richting de finish geroeid. Tempo 26 en stevig op de benen! Zonder noemenswaardige missers wordt er een zeer vlakke race geroeid. Zeer tevreden over het verloop van de race stappen de beide mannen na 9:05 weer uit de boot. Vorige jaar is er als vergelijk een 8:58 geroeid door een H2x van de Stern -IJmuiden

Slotconclusie tav de IPR: Mooi roeiwater, maar een iet wat rommelige organisatie en een slechte bezetting in het veteranenveld. Niet voor herhaling vatbaar helaas.

Uitslagen Neptunus Pinksterwedstrijden 2018
Heat 1
10 H1x J18     1xThijs van Herwijnen 9:19
10 H1x J18     1xKoen Scholten 9:12

Heat 2
11 H2x j182x  Alfred Bisschop Martin Oost Comp 9:05

Groetsels,

Thijs, Martin en Alfred