• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag Junior Roei Clinic

Wij hebben meegedaan aan een Junior Roei Clinic in Gramsbergen, een initiatief van Salland en ZRZV om zo gezamenlijk met de roeiverenigingen uit de buurt te trainen. 6 verenigingen 35 junioren tussen de 13 en 17 hadden zich ingeschreven.

Het zonnetje scheen heerlijk bij een temperatuur van 8 graden. En zeg nu zelf, dat is helemaal niet slecht voor half november. Alleen jammer dat dat pas om drie uur gebeurde toen we de boten weer aan het opladen waren. Verder heeft het de hele dag gemiezerd. Jammer!

Maar dat heeft ons niet tegengehouden om er een leuke dag van te maken. Bert, Gabriela, Jordan en Gijs hebben laten zien dat ze ook kunnen roeien op ander water. Rimpelloos water met een fietspad erlangs die ervoor zorgt dat je de roeiers van wel heel dichtbij kunt lesgeven. En zij hebben een echte lage brug om te oefenen.

Voor de eerste keer zelfstandig op pad met de botenwagen. Om 8:00 drie boten afriggeren en opladen, allemaal zelf gedaan. De coaches kunnen een volgende keer een uur langer in bed blijven liggen.

Naast twee roei sessies heeft Ilse Paulis ons verteld hoe zij als gewoon jong meisje door haar vader meegenomen was naar de roei vereniging Salland, om eens het roeien te proberen.

En dat ze daarna al meer plezier kreeg door beter te worden, en hoe zij doorgroeide door negen maal in de week te trainen, totdat ze vorig jaar een zilveren medaille met een gouden randje won op de olympische baan van Eton Dorney tijdens de wereldbeker finale junioren 4x. En daardoor een jaar in Amerika mocht roeien en studeren.

Haar les was: Als je van je zelf weet dat je er alles aan gedaan hebt om zo te presteren, iedere prestatie een gouden randje krijgt.

En dat tegenslagen helpen om de focus scherper te krijgen op je doel.

En veel plezier maken met je roeimaten belangrijk is, om ook bij minder mooi weer, of als de zin er even niet is, het toch leuk is op de roei.

Alle junioren luisterden aandachtig naar haar verhaal, en je voelde de nieuwsgierigheid maar ook ontzag voor haar prestatie.

Plezier hadden onze junioren ook, ik heb meer Sinterklaas liedjes gehoord dan de meeste kleuter-juffen deze weken. Maar ook hele intensief roei-oefeningen gedaan.

Met bewondering werd gekeken naar het materiaal dat de ander clubs hadden meegenomen. Ik moet toegeven het was allemaal een tikkie nieuwer dan wij gewend zijn.

De meeste roeiers waren ook wat ouder en sterker, maar onze junioren hebben goed hun best gedaan en mogen trots zijn op de blaren.

Ze hebben bewezen dat wij op het goede spoor zitten en wij weten nu waar ze kunnen verbeteren.

Misschien zit er wel een Ilse m/v tussen, alleen de toekomst weet het!

Al met al een geslaagde leerzame dag, en zijn ervan overtuigd dat ze een mooiste roei toekomst tegemoet kunnen zien.

namens de coaches,

Martin