• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag Mastenbroekmarathon

 

Zaterdag 17 september gingen wij al vroeg op pad. Wij vertrokken om 7 uur van de loods met 2 teams naar Zwolle.  De Compagnie 1 met Pouwlien, Erlinde, Inga, Wiebe en Jurgen,  ging met de botenwagen met daarop de nieuwe C4 richting Zwolle. Compagnie 2 met Liesbeth, Jeanette, Pieter, Alfred en Wendy hadden in Zwolle een boot gehuurd. Gelukkig wilde Alfred met ons mee roeien, hij viel in voor Carin.

Daar aangekomen werden de boten klaargemaakt. Na het kapiteins overleg en een kop thee of koffie gingen de boten om half negen te water. Vanaf de roeivereniging tot aan de Spooldersluis, zo’n 5 km, kon er rustig geroeid worden. Het waterige zonnetje beloofde een mooie dag.

 

kaartje-roeien

De Mastenbroek marathon roeit een rondje van 53 km  om de Mastenbroek polder heen. In het Hanze gebied, langs Zwolle, Kampen, Genemuiden en Hasselt. Het gaat over breed water, zoals de IJssel, Ganzendiep, Zwartemeer en het Zwartewater.

Na de sluis begon de tijd te lopen en gingen wij, Compagnie 2, lekker op de benen stroomafwaarts de IJssel af. Dat dit breed water is met ook andere boten ondervonden wij al snel. Een motorboot voer snel langs met hoge golven, wat leidde tot een nat pak en water in de boot. Hozen dus, maar dit koste veel tijd. Dus toch maar door met drie roeiers en de vierde ging verder met hozen. Dat wij nog geen ervaren marathon ploeg zijn was te zien aan, de spullen die de stuur warm moest houden lagen los in de boot en waren nu dus ook nat. Gelukkig had Liesbeth een regenjasje meegenomen.

Bij het Ganzendiep stopte de tijd, gingen we rustig door de sluis en even pauzeren bij de roeivereniging van Kampen. Hier konden wij het laatste restje water uit de boot halen.

Met een nieuwe stuur en slag gingen wij weer verder. Na ongeveer 10 km zijn de stuur en slag op het water gewisseld en konden wij dus snel weer door. Tegen de tijd dat wij bij Genemuiden waren ging het al wat moeizamer. Er waren pijnklachten bij verschillende roeiers, die varieerden van pijn in de pols, bil, been en arm.

Er werd nog een keer gewisseld. Voor de laatste kilometers pepten wij elkaar nog op, want de laatste 5 kilometers waren echt zwaar.

Bij aankomst werden wij aangemoedigd door Jeanette, Henk en de Compagnie 1.

Na een mooie, maar zware dag gingen wij tevreden op huis aan.