• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag Rijn-IJsselmarathon van Wageningen naar Zutphen

Rijn-IJssel marathon

 

Zondag 24 juni ging de wekker wel heel erg vroeg: om 5.45 werd er van de loods vertrokken naar Wageningen. We gingen de Rijn-IJssel marathon roeien van Wageningen naar Zutphen, een afstand van 69 km. Deze marathon is te roeien als 1 ploeg: integraal, of als estafette met ploegwisselingen. Wij gingen met 2 ploegen van 5 roeiers, die ieder 2 maal in de boot stapten om elk in totaal ongeveer 35 km te roeien.

Tegen 8 uur arriveerden we in Wageningen; waar ploeg 1  (Marius, Liesbeth, Friso, Pouwlien en Annet/Gerry) om 8.30  in de aldaar gehuurde boot vertrok voor een afstand van 21 km.

Roeien op de Rijn, een rivier met (snel) stromend water, viel alleszins mee en  ook  grote vrachtboten waren er maar weinig. Via het grote sluizencomplex in Driel, waar we toegejuicht werden door ploeg 2, die dit traject met de auto aflegde, arriveerden we iets na 11.00 bij Jason de roeivereniging van Arnhem. Daar moest snel gewisseld worden. Ploeg 2 (Luc, Christel, Lida, Wendy en Jurr) stapte snel in en ploeg 1 ging op het terras aan de welverdiende koffie.

Terwijl ploeg 2 van de Rijn overging op de IJssel stapte ploeg 1 in de auto op weg naar Giesbeek.

Bij de scouting in Giesbeek werd aangelegd op het strandje en werd er gezamenlijk  geluncht. Daarna mocht ploeg 1 het stuk naar Dieren roeien. Ploeg 2 heeft met de auto Dieren door allerlei wegomleidingen goed kunnen bekijken en was maar net op tijd bij de laatste wisselplek.

Het laatste deel van de dag van Dieren naar Zutphen werd door ploeg 2 voorspoedig afgelegd en om 16.00 werd er op het strandje van Isala, roeivereniging van Zutphen aangelegd.

Helaas betrok het weer toen wat en viel er een buitje. De roeiersmaaltijd werd naar binnen verplaatst en in de botenloods van de watersportvereniging werd het evenement met medaille voor iedere deelnemer en een heerlijke pastamaaltijd afgesloten.

Op de terugweg mochten de chauffeurs in Zwolle nog even een blaastest doen, die ze uiteraard glansrijk doorkwamen en rond 20.15 waren we weer “thuis”.

Het was voor de Compagnie de eerste Rijn-IJsselmarathon, een superleuke ervaring in een prachtige omgeving, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Dank aan Gerry en Liesbeth voor de organisatie, logistiek best een uitdaging!

Foto’s binnenkort op de site.

Annet