• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag Troosttocht 21 mei

Troosttocht 21 mei 2016

Rond 12:15 uur kwamen we met z’n elven bij elkaar bij de loods. We gingen met het Doosje, de Watersnuffel en de Rombout op weg voor de Troosttocht. We hadden er prachtig weer bij.

Na een kwartiertje varen arriveerden we bij de sluis in Hoogeveen. Na een tijdje gingen de grote deuren open en konden we de sluis invaren. Als je daar binnen ligt, valt het enorme hoogteverschil van 8 meter op. Tijdens het schutten hadden wij een flink aantal toeschouwers.

Na de sluis gingen we richting Noordscheschut. Er was erg veel golfslag waardoor de boten erg schommelig aanvoelden.

Het laatste stukje van het traject vaar je door een smal stuk van de Hoogeveense Vaart met twee lage bruggen.

Bij de sluis van Noordscheschut aangekomen, legden we aan voor een gezellige en heerlijke picknick met koffie, thee, zelfgebakken cake en nog veel meer lekkere dingen. Na uitgerust en bijgekletst te zijn, gingen we weer terug.

Bij de nieuwe passantenhaven ter hoogte van Krakeel, werd er door de roeiers in de Rombout nog even van stuur gewisseld.

Het water was nu rustiger en voordat we het in de gaten hadden, waren we alweer bij de sluis. Het schutten ging voorspoedig en rond 17.30 uur arriveerden we weer bij de loods.

Nadat we de boten hadden schoongemaakt en opgeruimd, hebben we nog wat gedronken bij de loods (Lida bedankt!). We hebben met z’n elven een leuke middag gehad.

 

Bert E, Liesbeth, Bert O, Willeke, Marijanne, Magda, Nies, Wendy, Annet, Erica en echtgenoot