• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag Vechtrace 2015 door Fred

verslag vechtrace 2015.

Vorig jaar ook een verslag geschreven over de vechtrace en daar stond onder tot volgend jaar en onder de 20 minuten??
Dit jaar 2 weken voor de vechtrace zijn we met Rieneke, Janine, Roeland, Binne en Fred wezen roeien op de vecht als voorbereiding, aantal bochten en de brug geoefend om te voorkomen dat je tijdens de wedstrijd in het riet komt of tegen de brug vaart. Dit was een leuke en succesvolle dag met mooi roei weer en gebak van een weddenschapje met de dames.
Het aantal deelnemers van de compagnie stijgt 4 keer een 4 met Joke en Gerrie als stuur 1 keer een skif en 4 keer een 2, volgend jaar de 25e keer gaan we met nog meer…..?
De wedstrijd dag, dan is het oproeien met koud weer en een waterig zonnetje, geen wind. Iedereen is met zijn eigen dingen bezig nog even een paar slagen gelijk zoals het hoort, en wat gaan we doen?
Om 11.30 klinkt het start schot en gaan eerst 2 heren vier van de compagnie op weg. Daarna de heren 2 3 stuks. Iedereen doet zijn best om een mooie tijd neer te zetten.
Wij (Binne en Fred) willen graag onder de 20 min. Maar nadat de brug perfect genomen is komen er nog een paar lastige bochten en daar gaat het niet goed, in het riet twee slagen strijken en we zijn eruit en weer verder, daar gaat ons doel, goed doorgeroeid maar zijn niet tevreden over deze race.
We gaan voor de herkansing in de mix 4C met Marchien en Christel de beste worden in dit veld, na ons starten nog de dames 4 en de skiffeur van de compagnie
Dat lukt want we starten als derde en komen als eerste over de streep. We zijn de boot aan het opruimen die we geleend hadden salland, en dan komt Binne terug met de tijden van de ochtend wedstrijd we hebben 19.44 geroeid ondanks het riet we zijn tevreden met deze tijd.
Het was een succesvolle dag voor alle deelnemers van de club want iedereen heeft zich verbeterd of een goed richt punt voor volgend jaar neergezet.
En als klap op de vuurpijl ook nog blik mee naar huis voor de C4 boot en een taart van de organisatie omdat we een nieuw nummer met succes hadden toe laten voegen.
Groeten Fred