• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag Weerribben- en wiedenmarathon

Weerribben Marathon 2018, zaterdag 7 april

De Weerribbenmarathon vind ik altijd een mooie tocht met een gevarieerde omgeving, en dan vooral tijdens de marathon vanwege de grotere afstand. Er waren voor de marathon maar drie aanmeldingen, Hans van H, Margot en Wendy.  Alle drie zeer gemotiveerd om deze tocht te roeien en dus gingen wij op pad met de Watersnuffel.

Het weer zag er goed uit voor die dag, ook de wind zou zaterdag afnemen. Tijdens de briefing kregen wij te horen dat het toch te hard waaide om over de meren te gaan en moesten wij de slecht weer route roeien. Gelukkig had Hans deze route ook goed voorbereid. Na elke 6 km stond een wissel ingepland. Slag en stuur wisselden op het water, en stuur en boeg via de kant. Ook deze wisselplekken had Hans al uitgezocht. Hij had de route ook nog in de navigatie gezet, wat soms toch ook wel handig was.

Van Steenwijk gingen wij eerst naar Ossenzijl en daarna over de Lende naar Slijkenburg en weer terug naar Ossenzijl. De Lende is een leuke kronkelige rivier. Met tegenliggers en riet was het wel even opletten.

Daarna  de Weerribben in. Om hier in te komen en weer uit moet je onder lage smalle bruggetjes door.

Een prachtig gebied om te roeien.

Om vervolgens via het Steenwijkerdiep weer terug te roeien naar Steenwijk. Het was een prachtige dag, mede door een goede combinatie van doorroeien en gezelligheid in de boot.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik er eerst wel tegen op zag om de marathon (de route was 56,5 km) in een C2 te roeien. Maar omdat je ongeveer 12 km roeit en dan weer 6 km stuurt (keer 3) is het prima te doen vooral wanneer je een redelijke roei conditie hebt en gewend bent om lekker op de benen de roeien.

 

Wendy