• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Verslag Weerribben en Wiedentoertocht

Verslag van de Weerribbentoertocht.

Zondag 8 april hebben we met drie boten, t.w. het Doosje, de Winterjuffer en de Watersnuffel deelgenomen aan de Weerribbentoertocht.
Omdat we vroeg waren vertrokken, waren we precies op tijd  bij roeivereniging ‘t  Diep in Steenwijk, om met een kopje koffie in de hand, de eerste briefing over de route te volgen. Na de drukke route van vorig jaar, was er nu voor rustiger vaarwater gekozen:  Eerst een stuk het Beulakkerkanaal af en daarna via de Thyssengracht en het prachtige gebied rond Dwarsgracht naar de Beulakkerwiede.
Onderweg waren er veel plekjes, waar je even aan kon leggen, om wat te eten of om van stuur te wisselen. De bemanning van de Winterjuffer lukte het zelfs om aan te leggen bij een particulier, waarna ze op het terras van deze mensen ook nog koffie aangeboden kregen!
Het weer was heerlijk, weinig wind en een ideale roeitemperatuur, waardoor het roeien heel ontspannen was, al was het sturen met een C4+ door de nauwe vaartjes best spannend!
Na de Beulakkerwiede roeiden we via Jonen en opnieuw Dwarsgracht ,
een ander deel van de Thyssengracht en het Giethoornschemeer naar Muggebeet voor een laatste stop op het terras bij Geertien! Zoals meestal was er geen aanlegplek bij het terras, maar ook dit keer weer mochten we even aanleggen bij de vriendelijk buren van Geertien!  Al gauw kwamen de Watersnuffel en de Winterjuffer ook aan, zodat de Compagnie duidelijk aanwezig was!
Na een gezellig half uurtje vertrokken we voor de laatste etappe via het Steenwijkerdiep naar ‘ t Diep, waar we werden ontvangen met de traditionele borrel en een kop soep!
En daarna natuurlijk: afriggeren, boten opladen, riemen in de botenwagen, kratjes met voetenborden en bankjes in de auto’s, naar de loods rijden………..boten afladen, aanriggeren, voetenborden enz.!
Kennelijk vond niemand dat erg na deze prachtige dag, want de meesten bleven nog even hangen voor een afsluitend kopje koffie!!
We waren dan ook met een heel gezellige groep mensen! Allemaal hartelijk dank voor jullie inzet, speciaal de chauffeurs, die de botenwagen trokken: Hans van H. en Bert E. ,!
Gerry

p.s. De foto’s van deze mooie dag staan op de fotopagina…